2015-06-18 08:45

2015-06-18 09:00

Berghagen favorit som allsångsledare

SVERIGE/VÄRLDEN

Lasse Berghagen är mångas favorit som allsångsledare - men i framtiden önskar sig svenskarna Martin Stenmark, Kungen och Zlatan. Det visar en undersökning som beställts av Boxer.

Enligt undersökningen står det klart att Lasse Berghagen är en klar favorit som allsångsledare – mer än var tredje svensk tycker att han har varit den bästa programledaren för det populära programmet.

Sedan 1990 har Allsång på Skansen varit en årlig favorit i tv-rutan under sommarmånaderna. Den nuvarande allsångsledaren – Petra Marklund – debuterade som första kvinnliga allsångsledare förra året.

Omdiskuterat val

Valet av allsångsledare debatteras flitigt och när svenskarna får välja vem de tycker har varit den bästa programledaren hamnar Lasse Berghagen överlägset i topp. Hela 35 procent av de svarande vill ha honom som allsångsledare. Minst populära är Bosse Larsson och Petra Marklund, endast fyra procent tycker att de har varit de bästa programledarna.

­– Intressant nog gillar även den yngre målgruppen Lasse bäst som allsångsledare. Jag tror de flesta, inklusive jag själv, hade gissat på olika namn på förstaplatsen för olika generationer. Slutsatsen man kan dra, utöver att Lasse är en väldigt folkkär person, är kanske att gamla sanningar inte alltid gäller och därför är det viktigt att kontinuerligt följa svenskarnas tv-vanor, säger Jonas Lönnquist, vd på Boxer.

Stenmark favorit

När svenskarna får välja mellan en rad kända personer som de helst vill se som programledare av Allsång på Skansen så är det Martin Stenmark som hamnar högst upp på listan. Mia Skäringer hamnar på en andraplacering. Det är framför allt kvinnor som vill se både Martin och Mia på scen. Män vill i högre utsträckning se Kungen, Björn Ranelid, Edward Blom eller sig själv som programledare.


 

Vem av följande skulle du helst se som programledare för Allsång på Skansen?

 Totalt Kvinnor Män
Martin Stenmark 14%19%10%
Mia Skäringer8107
Gina Dirawi674
Filip och Fredrik546
Edward Blom426
Kungen325
Kicki Danielsson333
Jenny Strömstedt232
Gunde Svan232
Maria Montazami221
Kronprinsessan212
    

 

 

 

 

 

 

 

Enligt undersökningen står det klart att Lasse Berghagen är en klar favorit som allsångsledare – mer än var tredje svensk tycker att han har varit den bästa programledaren för det populära programmet.

Sedan 1990 har Allsång på Skansen varit en årlig favorit i tv-rutan under sommarmånaderna. Den nuvarande allsångsledaren – Petra Marklund – debuterade som första kvinnliga allsångsledare förra året.

Omdiskuterat val

Valet av allsångsledare debatteras flitigt och när svenskarna får välja vem de tycker har varit den bästa programledaren hamnar Lasse Berghagen överlägset i topp. Hela 35 procent av de svarande vill ha honom som allsångsledare. Minst populära är Bosse Larsson och Petra Marklund, endast fyra procent tycker att de har varit de bästa programledarna.

­– Intressant nog gillar även den yngre målgruppen Lasse bäst som allsångsledare. Jag tror de flesta, inklusive jag själv, hade gissat på olika namn på förstaplatsen för olika generationer. Slutsatsen man kan dra, utöver att Lasse är en väldigt folkkär person, är kanske att gamla sanningar inte alltid gäller och därför är det viktigt att kontinuerligt följa svenskarnas tv-vanor, säger Jonas Lönnquist, vd på Boxer.

Stenmark favorit

När svenskarna får välja mellan en rad kända personer som de helst vill se som programledare av Allsång på Skansen så är det Martin Stenmark som hamnar högst upp på listan. Mia Skäringer hamnar på en andraplacering. Det är framför allt kvinnor som vill se både Martin och Mia på scen. Män vill i högre utsträckning se Kungen, Björn Ranelid, Edward Blom eller sig själv som programledare.


 

Vem av följande skulle du helst se som programledare för Allsång på Skansen?

 Totalt Kvinnor Män
Martin Stenmark 14%19%10%
Mia Skäringer8107
Gina Dirawi674
Filip och Fredrik546
Edward Blom426
Kungen325
Kicki Danielsson333
Jenny Strömstedt232
Gunde Svan232
Maria Montazami221
Kronprinsessan212