2015-05-24 00:49

2015-05-24 09:43

Måns sjöng hem segern åt Sverige

NÖJE: Tog hem segern före Ryssland och Italien

Det blev Sverige och Måns Zelmerlöw som tog hem segern i årets Eurovisionsfinal.

Sverige segrade med låten Heroes framförd av Måns Zelmerlöw.

Det svenska bidraget har tillsammans med ett par låtar till varit favorittippat sedan vinsten i Melodifestivalen i mars, men efter en spännande röstlämning stod det klart att Sverige tagit hem vinsten.

Enligt många tips

På andra plats kom Ryssland och på tredje plats Italien - allt enligt många av förhandstipsen.

Efter att det varit förhållandevis jämnt i inledningen av omröstningen, drog Sverige i från och tog till sist en komfortabel seger.

Det var sjätte gången som Sverige vann tävlingen.

- Jag är så fantastiskt glad! Det är en dröm som har gått i uppfyllelse. Det ligger väldigt mycket arbete bakom och jag vill tacka svenska folket som har backat upp mig så fint. Det här är det roligaste jag gjort, säger Måns Zelmerlöw.

Björkman nöjd

Delegationschefen Christer Björkman är också mer än nöjd.

- Det här är ett historiskt ögonblick – det är andra gången inom loppet av tre år som Sverige vinner. Vi är nu ensamma om att ha vunnit tävlingen sex gånger, endast Irland klår oss där med sina sju segrar, sa Christer Björkman.

 

 

Sverige segrade med låten Heroes framförd av Måns Zelmerlöw.

Det svenska bidraget har tillsammans med ett par låtar till varit favorittippat sedan vinsten i Melodifestivalen i mars, men efter en spännande röstlämning stod det klart att Sverige tagit hem vinsten.

Enligt många tips

På andra plats kom Ryssland och på tredje plats Italien - allt enligt många av förhandstipsen.

Efter att det varit förhållandevis jämnt i inledningen av omröstningen, drog Sverige i från och tog till sist en komfortabel seger.

Det var sjätte gången som Sverige vann tävlingen.

- Jag är så fantastiskt glad! Det är en dröm som har gått i uppfyllelse. Det ligger väldigt mycket arbete bakom och jag vill tacka svenska folket som har backat upp mig så fint. Det här är det roligaste jag gjort, säger Måns Zelmerlöw.

Björkman nöjd

Delegationschefen Christer Björkman är också mer än nöjd.

- Det här är ett historiskt ögonblick – det är andra gången inom loppet av tre år som Sverige vinner. Vi är nu ensamma om att ha vunnit tävlingen sex gånger, endast Irland klår oss där med sina sju segrar, sa Christer Björkman.