2015-03-24 10:08

2015-03-24 10:13

Försäljningen av påskmat väntas slå rekord

SVERIGE

Försäljningen av påskmat väntas slå rekord i år. Årets näst viktigaste helg för handlarna väntas inbringa cirka 7,2 miljarder kronor.

Prinskorvar, lax och sill är de varor som ökar mest i försäljning jämfört med en vanlig vecka.

Bara under Skärtorsdagen väntas vi köpa mat för cirka 1 747 miljoner kronor, vilket är drygt 80 procent mer än en vanlig torsdag. 

– Under högtider satsar vi gärna lite extra på maten vi köper. Försäljningen av märkesvaror, ekologiskt och premiumprodukter stiger under påsken, säger ÅsaBritt Hermansson, vd på analysföretaget Nielsen i ett pressmeddelande.

Bland dagligvaruhandlarna anser hela 84 procent att påsken är viktig för försäljningen.

– Påsken är en riktig mathelg med en kraftig försäljningsökning i matbutikerna. I år väntas matförsäljningen under påskveckan slå nytt rekord och överstiga sju miljarder kronor, säger Lisa Burden, omvärldsbevakare på Svensk Handel.

Prinskorvar, lax och sill är de varor som ökar mest i försäljning jämfört med en vanlig vecka.

Bara under Skärtorsdagen väntas vi köpa mat för cirka 1 747 miljoner kronor, vilket är drygt 80 procent mer än en vanlig torsdag. 

– Under högtider satsar vi gärna lite extra på maten vi köper. Försäljningen av märkesvaror, ekologiskt och premiumprodukter stiger under påsken, säger ÅsaBritt Hermansson, vd på analysföretaget Nielsen i ett pressmeddelande.

Bland dagligvaruhandlarna anser hela 84 procent att påsken är viktig för försäljningen.

– Påsken är en riktig mathelg med en kraftig försäljningsökning i matbutikerna. I år väntas matförsäljningen under påskveckan slå nytt rekord och överstiga sju miljarder kronor, säger Lisa Burden, omvärldsbevakare på Svensk Handel.