2015-01-21 10:29

2015-01-21 10:29

Årets Majblomma har avslöjats

Sedan 1907 har Majblomman bytt skepnad varje år. Färgerna på årets Majblomma presenterades på Hagaskolan i Göteborg på onsdagen.

Årets blomma har kronblad i hallonlila, och en klassisk gul prick i mitten.

– Majblomman vill engagera barn för barn som har det svårt. Därför bjuder vi in hela landet för att färglägga blomman! Att vi avtäckte blomman på Hagaskolan i Göteborg beror på att de är jätteduktiga på att få med alla elever i gemenskapen, säger Majblommans generalsekreterare Lena Holm.

– Hagaskolan är lite som en byskola där alla känner alla, säger rektor Eva Nilsson. Föräldrar och lärare stöttar barnen, som hjälps åt med insamlingen. Inför sommarlovet delar vi ut diplom till barn som engagerat sig extra mycket i Majblomman.

Sedan 1907 byter Majblomma skepnad varje år. Det är en anrik blomma som nu planteras, för att slå ut i blom den 14 april då insamlingen drar igång.

– Förra året samlade 80.000 barn in rekordbeloppet 61 miljoner kronor, och i år satsar vi på en ökning igen. Det behövs verkligen för att vi ska kunna att hjälpa ännu fler barn som har det svårt, säger Lena Holm.

Årets blomma har kronblad i hallonlila, och en klassisk gul prick i mitten.

– Majblomman vill engagera barn för barn som har det svårt. Därför bjuder vi in hela landet för att färglägga blomman! Att vi avtäckte blomman på Hagaskolan i Göteborg beror på att de är jätteduktiga på att få med alla elever i gemenskapen, säger Majblommans generalsekreterare Lena Holm.

– Hagaskolan är lite som en byskola där alla känner alla, säger rektor Eva Nilsson. Föräldrar och lärare stöttar barnen, som hjälps åt med insamlingen. Inför sommarlovet delar vi ut diplom till barn som engagerat sig extra mycket i Majblomman.

Sedan 1907 byter Majblomma skepnad varje år. Det är en anrik blomma som nu planteras, för att slå ut i blom den 14 april då insamlingen drar igång.

– Förra året samlade 80.000 barn in rekordbeloppet 61 miljoner kronor, och i år satsar vi på en ökning igen. Det behövs verkligen för att vi ska kunna att hjälpa ännu fler barn som har det svårt, säger Lena Holm.

Majblomman

Av Majblommans insamling går cirka 80 procent till Majblommans ändamål som bland annat är att hjälpa enskilda barn med bidrag till glasögon, en cykel, sommarläger, en varm vinterjacka, fritidsaktiviteter och mycket annat som gör att barn kan vara med sina kamrater i skolan och på fritiden. Majblomman driver opinion runt kärnfrågorna som är att barn med synnedsättning ska ha rätt till glasögon och att skolan måste följa skollagen och inte ta ut dolda avgifter.