2018-03-08 11:23

2018-03-08 11:23

Nordiska Cupen avgjord

ÅRE: Puckelpist

Sunne Alpinas puckelpiståkare stod återigen för fina prestationer när Nordiska Cupen avgjordes under helgen i Åre.

I herrar elit tog sig John Mattsson till final och slutade där på en fin sjätte plats vid lördagens singeltävlingar. Under söndagens parallelltävling fick John se sig utslagen i kvartsfinal.

För Ida Martinsson i damer elit blev det en lyckad helg. Vid lördagens singeltävling hade Ida högsta teknikpoäng av alla men tappade på hopp och fart och slutade på en fin tredjeplats. Vid parallelltävlingen kvalade Ida in med bästa poängen. Efter förlust i semifinalen tog sig Ida samman och knep segern i bronsmatchen och slutade på ännu en tredjeplats.

Sunnes representant i ungdomsklassen Lukas Lennartsson gick återigen vidare till A-final dit de sju bästa från kvalet gick vidare. Väl där slutade Lukas på sjätte plats. Under söndagens parallell gick Lukas till kvartsfinal där det tyvärr tog stopp.

I kidsklassen blev det under lördagen en andraplats för Vilgot Storm. Vilgot hade snabbaste tiden men tappade segern på lite lägre hoppoäng.

Vid parallelltävlingen under söndagen kvalade Vilgot in med högsta poäng och gick fram till final. Tyvärr slutade helgen med ett fall och en slutlig andraplats.

I herrar elit tog sig John Mattsson till final och slutade där på en fin sjätte plats vid lördagens singeltävlingar. Under söndagens parallelltävling fick John se sig utslagen i kvartsfinal.

För Ida Martinsson i damer elit blev det en lyckad helg. Vid lördagens singeltävling hade Ida högsta teknikpoäng av alla men tappade på hopp och fart och slutade på en fin tredjeplats. Vid parallelltävlingen kvalade Ida in med bästa poängen. Efter förlust i semifinalen tog sig Ida samman och knep segern i bronsmatchen och slutade på ännu en tredjeplats.

Sunnes representant i ungdomsklassen Lukas Lennartsson gick återigen vidare till A-final dit de sju bästa från kvalet gick vidare. Väl där slutade Lukas på sjätte plats. Under söndagens parallell gick Lukas till kvartsfinal där det tyvärr tog stopp.

I kidsklassen blev det under lördagen en andraplats för Vilgot Storm. Vilgot hade snabbaste tiden men tappade segern på lite lägre hoppoäng.

Vid parallelltävlingen under söndagen kvalade Vilgot in med högsta poäng och gick fram till final. Tyvärr slutade helgen med ett fall och en slutlig andraplats.

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga samt publicera kommentar i papperstidningen.