2018-01-11 10:34

2018-01-11 10:35

John klar för Europacupen

DUVED: Efter fin prestation i Svenska cupens premiär

John Mattsson, Sunne Alpina klubb, är klar för Europacupen i puckelpist.

Årets första tävling i Svenska cupen i puckelpist kördes i Duved, samtidigt som uttagning skedde till Europacup i Frankrike.

– Jag är inte så nöjd med resultatet på tävlingen men det gick helt okej, och prestationen räckte till en plats på Europacupen i Megeve i Frankrike den 17-20 januari, berättar John Mattsson, som åker för Sunne Alpina klubb Freestyle.

– Det ska bli riktigt kul att komma ut i Europa och känna på motståndet, och se vilka delar man behöver träna extra på. Beroende på resultatet i Frankrike finns också chansen att få fortsätta på cupen med nästa stopp i Ryssland, säger han.

John Mattsson går tredje året på skidgymnasiet i Järpen i Åre.

Årets första tävling i Svenska cupen i puckelpist kördes i Duved, samtidigt som uttagning skedde till Europacup i Frankrike.

– Jag är inte så nöjd med resultatet på tävlingen men det gick helt okej, och prestationen räckte till en plats på Europacupen i Megeve i Frankrike den 17-20 januari, berättar John Mattsson, som åker för Sunne Alpina klubb Freestyle.

– Det ska bli riktigt kul att komma ut i Europa och känna på motståndet, och se vilka delar man behöver träna extra på. Beroende på resultatet i Frankrike finns också chansen att få fortsätta på cupen med nästa stopp i Ryssland, säger han.

John Mattsson går tredje året på skidgymnasiet i Järpen i Åre.

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga samt publicera kommentar i papperstidningen.