2017-10-08 11:20

2017-10-08 11:20

Sunne föll mot Sunnanå

DIVISION 4 VÄSTRA: Seriepremiär i innebandy

I fredagskväll var det seriepremiär i innebandyns division 4 västra mellan Sunne IBK och BKI Sunnanå från Kil. Det blev en match som gästerna till stora delar förde, även om Sunne var med hela tiden och inte låg långt efter i målprotokollet. Slutresultatet blev 5–8.

Periodsiffrorna var 1–3, 2–2 och 2–3.

Tränaren Ronny Karlsson tyckte så här efteråt.

– Det var ingen bra match från vår sida sett. Vi fick inte till det spel som vi ville. Vi blev lite för ängsliga och vågade inte riktigt hålla bollen inom laget. Det gjorde att Sunnanå kom att föra spelet under stora delar av matchen, sammanfattar han.

Sunne IBK har ett till stora delar nytt lag, där mer än hälften av spelarna inte spelat någon A-lags match tidigare.

– Det här spelar förstås in, så här i början. Men vi kommer att lära oss ju fler matcher vi spelar och ta med oss det vi gjort bra från varje match, säger Ronny.

Det var en del premiärnerver som ställde till det för hemmalaget men man släppte aldrig i väg Sunnanå till någon större ledning, även om gästerna hela tiden hade målinitiativet.

Sunne kvitterade vid två tillfällen, till 1–1 efter en kvart, och till 3–3, fem minuter in i den andra perioden. Därefter var man så nära som 4–5 efter sex minuter i den tredje perioden. Målskytt var Adam Axelsson-Gullström. 5–6 kom efter tio minuter när Marcus Nilsson höll sig framme.

Därefter ökade Sunnanå på till 5–7 och 5–8, som blev slutresultat.

Alla Sunnesmålskyttarna i tur och ordning: 1–1 Petrus Eriksson, pass Johan Hagelin, 2–3 Henrik Karlsson, pass Petrus Eriksson, 3–3 Henrik Karlsson, pass Marcus Nilsson, 4–5 Adam Axelsson-Gullström, pass Henrik Karlsson och 5–6 Marcus Nilsson, pass Henrik Karlsson.

– Bästa betyget får Petrus Eriksson, som är 16 år. Han höjde sig över mängden, säger tränaren Ronny Karlsson.

Periodsiffrorna var 1–3, 2–2 och 2–3.

Tränaren Ronny Karlsson tyckte så här efteråt.

– Det var ingen bra match från vår sida sett. Vi fick inte till det spel som vi ville. Vi blev lite för ängsliga och vågade inte riktigt hålla bollen inom laget. Det gjorde att Sunnanå kom att föra spelet under stora delar av matchen, sammanfattar han.

Sunne IBK har ett till stora delar nytt lag, där mer än hälften av spelarna inte spelat någon A-lags match tidigare.

– Det här spelar förstås in, så här i början. Men vi kommer att lära oss ju fler matcher vi spelar och ta med oss det vi gjort bra från varje match, säger Ronny.

Det var en del premiärnerver som ställde till det för hemmalaget men man släppte aldrig i väg Sunnanå till någon större ledning, även om gästerna hela tiden hade målinitiativet.

Sunne kvitterade vid två tillfällen, till 1–1 efter en kvart, och till 3–3, fem minuter in i den andra perioden. Därefter var man så nära som 4–5 efter sex minuter i den tredje perioden. Målskytt var Adam Axelsson-Gullström. 5–6 kom efter tio minuter när Marcus Nilsson höll sig framme.

Därefter ökade Sunnanå på till 5–7 och 5–8, som blev slutresultat.

Alla Sunnesmålskyttarna i tur och ordning: 1–1 Petrus Eriksson, pass Johan Hagelin, 2–3 Henrik Karlsson, pass Petrus Eriksson, 3–3 Henrik Karlsson, pass Marcus Nilsson, 4–5 Adam Axelsson-Gullström, pass Henrik Karlsson och 5–6 Marcus Nilsson, pass Henrik Karlsson.

– Bästa betyget får Petrus Eriksson, som är 16 år. Han höjde sig över mängden, säger tränaren Ronny Karlsson.

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.