2017-10-08 17:24

2017-10-09 16:42

Storseger i kvalet mot Rinn

BÄCKALUND: Bäckalunds IF visade vad man kan

Bäckalunds IF gick in i kvalspelet till division 5 på söndagen, när man mötte Rinns AIK hemma på Granevi.

Intresset från hemmafansen var på topp. Inte mindre än 110 personer kantade planen i det soliga men mycket kylslagna vädret. Det blåste en hård och kall nordanvind.

Rinn, som i sin första kvalmatch hade förlorat mot Värmskog med 1–0, gjorde nu allt för att rädda sig kvar i kvalspelet. Men det hjälpte inte.

Bäckalund hade från första stund bestämt sig för att låsa till ordentlig bakåt och att avgöra framåt. Efter en 2–0-ledning i paus ökade hemmalaget på målskörden, så att det hela landade i en övertygande 6–0-vinst.

– Vi har ett mycket bra läge inför den avslutande kvalmatchen mot Värmskog. I praktiken skulle det kunna räcka med oavgjort, med tanke på vår fina målskillnad, men vi tar inget för givet, utan spelar för vinst nästa helg, säger tränaren Fredrik Norgren.

Så här föll målen. 1–0 Stefan Larsson, 2–0 Andreas Svanberg, 3–0 Stefan Larsson, 4–0 Andreas Svanberg, 5–0 Andreas Svanberg och 6–0 Pär Nilsson.

Intresset från hemmafansen var på topp. Inte mindre än 110 personer kantade planen i det soliga men mycket kylslagna vädret. Det blåste en hård och kall nordanvind.

Rinn, som i sin första kvalmatch hade förlorat mot Värmskog med 1–0, gjorde nu allt för att rädda sig kvar i kvalspelet. Men det hjälpte inte.

Bäckalund hade från första stund bestämt sig för att låsa till ordentlig bakåt och att avgöra framåt. Efter en 2–0-ledning i paus ökade hemmalaget på målskörden, så att det hela landade i en övertygande 6–0-vinst.

– Vi har ett mycket bra läge inför den avslutande kvalmatchen mot Värmskog. I praktiken skulle det kunna räcka med oavgjort, med tanke på vår fina målskillnad, men vi tar inget för givet, utan spelar för vinst nästa helg, säger tränaren Fredrik Norgren.

Så här föll målen. 1–0 Stefan Larsson, 2–0 Andreas Svanberg, 3–0 Stefan Larsson, 4–0 Andreas Svanberg, 5–0 Andreas Svanberg och 6–0 Pär Nilsson.

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.