2017-09-11 16:19

2017-09-11 16:20

ÄFF förlorade i sista minuten

FOTBOLL: "Beundransvärt att vi kunde stå emot som vi gjorde"

Det stod 0–0 ända fram till 93:e minuten då hemmalaget Rävåsen gjorde 1–0 och vann matchen.
– Det var riktigt surt, summerar ÄFF-damernas tränare Emil Mattsson helgens match.

Men Emil tycker ändå att ÄFF-damerna gjorde ett bra jobb på planen.

– Stundtals spelade vi bra. Rävåsen är ett spelskickligt lag som importerar spelare och är därmed i en helt annan situation än vad vi är. Så att vi stod emot så bra som vi ändå gjorde är beundransvärt, säger han.

Rävåsen ligger tvåa i serien och ÄFF visste att de skulle möta ett offensivt lag.

– De har många duktiga spelare och vi pratade ihop oss om att ligga lågt och utnyttja omställningarna. Jag tycker att vi fick matchen dit vi ville. Vi fick bra press på dem i början, men sedan tog Rävåsen över allt mer.

I början av andra halvlek blev ÄFF rejält tillbakatryckta. De skapade några målchanser, bland annat hade Malin Ahlberg ett bra läge, men hon fick en dålig vinkel och bollen gick utanför. I 93:e minuten petade Rävåsen in 1–0 och det blev alltså slutresultatet.

ÄFF ligger sexa i tabellen, med tre matcher kvar att spela.

Men Emil tycker ändå att ÄFF-damerna gjorde ett bra jobb på planen.

– Stundtals spelade vi bra. Rävåsen är ett spelskickligt lag som importerar spelare och är därmed i en helt annan situation än vad vi är. Så att vi stod emot så bra som vi ändå gjorde är beundransvärt, säger han.

Rävåsen ligger tvåa i serien och ÄFF visste att de skulle möta ett offensivt lag.

– De har många duktiga spelare och vi pratade ihop oss om att ligga lågt och utnyttja omställningarna. Jag tycker att vi fick matchen dit vi ville. Vi fick bra press på dem i början, men sedan tog Rävåsen över allt mer.

I början av andra halvlek blev ÄFF rejält tillbakatryckta. De skapade några målchanser, bland annat hade Malin Ahlberg ett bra läge, men hon fick en dålig vinkel och bollen gick utanför. I 93:e minuten petade Rävåsen in 1–0 och det blev alltså slutresultatet.

ÄFF ligger sexa i tabellen, med tre matcher kvar att spela.