2017-07-10 14:55

2017-07-10 14:55

Blöt friidrottsfest med världsrekordförsök

SUNNE: Sunnespelen lockade 170 deltagare

Fart och fläkt färgade den annars gråa lördagen när årets upplaga av Sunnespelen drog i gång. 170 deltagare i åldrarna 8-21 gav sitt allra yttersta i tävlingarna. Mats Svärdsen, ordförande IFK Sunne friidrott, var nöjd med uppslutningen.
– Vi har lite färre anmälda i år men det beror nog på vädret. Oavsett så kommer det bli en bra dag.

På nyrenoverade banor revs tävlingarna i gång. Först ut i startfälten var de yngre deltagarna som tävlade i bland annat sprint, spjut, längdhopp och kula.

Särskild glädje hördes från en längdhoppsstation där Moa Wadelius, 8 år från Kils AIK, borstade sand ifrån byxorna.

– Jag hoppade 2.71 meter, det är nytt personligt rekord!

Med eftermiddagen kom regnet och snart stod paraplyerna tätt intill varandra kring friidrottsanläggningen. Särskilt många samlades runt den höjdhoppsmatta där Melwin Holm, tolv år, skulle hoppa. Supertalangen från Kils AIK satte förra helgen nytt inofficiellt världsrekord på 187 centimeter och när man hoppar så högt finns det inte många andra att tävla emot. Vid sin sida stod pappa tillika tränare Stefan Holm och hejade på.

– Tyvärr blir det inte mycket konkurrens för Melwin, men får han hoppa och sätta världsrekord tror jag inte det gör så mycket att han är ensam.

Världsrekordförsök

Det blev Melwin-show inför de deltagare och föräldrar som kollade på i förhoppningar om att få bevittna ännu ett världsrekord. Med två rivningar på 184 centimeter såg det tredje lyckade försöket nästan enkelt ut.

– Ett mirakel att jag klarade det, jag var både trött och stel i kroppen.

Ribban höjdes till 188 centimeter. Pappa Stefan manade på den förväntansfulla publiken att klappa takten när Melwin tog sats. Men med tre rivningar blev det inget ytterligare mirakel – den här gången.

– Jag har inte kunnat träna ordentligt på grund av en cykelolycka tidigare i veckan, det kändes faktiskt skitdåligt i dag, sa Melwin.

På nyrenoverade banor revs tävlingarna i gång. Först ut i startfälten var de yngre deltagarna som tävlade i bland annat sprint, spjut, längdhopp och kula.

Särskild glädje hördes från en längdhoppsstation där Moa Wadelius, 8 år från Kils AIK, borstade sand ifrån byxorna.

– Jag hoppade 2.71 meter, det är nytt personligt rekord!

Med eftermiddagen kom regnet och snart stod paraplyerna tätt intill varandra kring friidrottsanläggningen. Särskilt många samlades runt den höjdhoppsmatta där Melwin Holm, tolv år, skulle hoppa. Supertalangen från Kils AIK satte förra helgen nytt inofficiellt världsrekord på 187 centimeter och när man hoppar så högt finns det inte många andra att tävla emot. Vid sin sida stod pappa tillika tränare Stefan Holm och hejade på.

– Tyvärr blir det inte mycket konkurrens för Melwin, men får han hoppa och sätta världsrekord tror jag inte det gör så mycket att han är ensam.

Världsrekordförsök

Det blev Melwin-show inför de deltagare och föräldrar som kollade på i förhoppningar om att få bevittna ännu ett världsrekord. Med två rivningar på 184 centimeter såg det tredje lyckade försöket nästan enkelt ut.

– Ett mirakel att jag klarade det, jag var både trött och stel i kroppen.

Ribban höjdes till 188 centimeter. Pappa Stefan manade på den förväntansfulla publiken att klappa takten när Melwin tog sats. Men med tre rivningar blev det inget ytterligare mirakel – den här gången.

– Jag har inte kunnat träna ordentligt på grund av en cykelolycka tidigare i veckan, det kändes faktiskt skitdåligt i dag, sa Melwin.

  • Kim Eriksson