2017-05-16 13:49

2017-05-16 14:21

Inget Inge Bråten Memorial i år

SUNNE: Ekonomisk riskbedömning stoppar

I fem somrar har rullskidloppet Inge Bråten Memorial körts i centrala Sunne och lockat storpublik. Men i år blir loppet inte av. Den ekonomiska risken bedöms som för stor.

– Det har varit ett jättebra arrangemang med svenska och norska elitåkare, men det kräver att Sunne kommun eller den lokala skidklubben Sunne SLF går in med en förlustgaranti. Ekonomiskt är osäkerheten alltför stor och det är anledningen till att loppet inte blir av i år, säger Henrik Rundqvist, fritidschef i Sunne kommun.

Rullskidtävlingen startade i Sunne 2011 med före detta svenska och norska landslagstränaren Inge Bråten som initiativtagare och projektledare. Bakgrunden till tävlingens namn – Inge Bråten Memorial – var att den förre landslagstränaren tyvärr avled efter en kortare sjukdomsperiod, 2013.

– Det har varit ett jättebra arrangemang med svenska och norska elitåkare, men det kräver att Sunne kommun eller den lokala skidklubben Sunne SLF går in med en förlustgaranti. Ekonomiskt är osäkerheten alltför stor och det är anledningen till att loppet inte blir av i år, säger Henrik Rundqvist, fritidschef i Sunne kommun.

Rullskidtävlingen startade i Sunne 2011 med före detta svenska och norska landslagstränaren Inge Bråten som initiativtagare och projektledare. Bakgrunden till tävlingens namn – Inge Bråten Memorial – var att den förre landslagstränaren tyvärr avled efter en kortare sjukdomsperiod, 2013.