2017-05-10 15:27

2017-05-10 15:27

Sunne föll på straffmål

KVARTSFINAL I DM: Kämpainsats i DM av IFK Sunne mot Karlstad BK

IFK Sunne gjorde en heroisk insats mot division 2-laget Karlstad BK i kvartsfinalen av DM i tisdags kväll. Avgörande föll först i den 83:e matchminuten och kom på straff.
– Vi kan inte annat än att vara nöjda, även om vi förlorar med 1–0, säger assisterande tränaren David Uvenclir.

IFK Sunne mötte troligen ett av de blivande topplagen i årets division 2 och bjöd Karlstad BK på ett mycket bra motstånd över 90 minuter.

– Vår taktik var att stänga ytor, backa hem, ligga nära och inte låta Karlstad slå insticksbollar, som de är så vana att spela, säger David, som om någon känner Karlstadslaget väl. Han varit assisterande tränare i KBK.

Gästerna hade förstås mycket boll och spelade ett vägvinnande passningsspel över stora ytor. Sunne spelade klokt och höll ställningarna väl utan att för den skull jaga sig trötta i det rörliga spelet.

– Vi gjorde vårt jobb på rätt sätt, säger David.

IFK Sunne ställde upp med tre juniorer från start: Love Emilsson, Habibullh Ahmadi och Lukas Martinsson.

– De gjorde en mycket fin insats och hela laget ska beröm för det sätt man genomförde matchen, säger David.

IFK Sunne var mycket nära att ta matchen till en förlängning, men i den 83:e matchminuten blev det straff. En kollision inom straffområdet fick domaren att blåsa. Oskar Alvers gjorde inget misstag utan gav Karlstad ledningen med 1–0.

IFK Sunnes målchanser var lätträknade. Några frisparkar in framför mål samt någon ströchans var allt i andra halvlek. I första halvlek kom IFK till avslut vid ett tillfälle och det skottet hade Karlstadsmålvakten Kristofer Hedlund inte några större problem att rädda.

Nu är det alltså färdigspelat för Sunne i DM, men på lördag fortsätter seriespelet med Nora borta.

IFK Sunne mötte troligen ett av de blivande topplagen i årets division 2 och bjöd Karlstad BK på ett mycket bra motstånd över 90 minuter.

– Vår taktik var att stänga ytor, backa hem, ligga nära och inte låta Karlstad slå insticksbollar, som de är så vana att spela, säger David, som om någon känner Karlstadslaget väl. Han varit assisterande tränare i KBK.

Gästerna hade förstås mycket boll och spelade ett vägvinnande passningsspel över stora ytor. Sunne spelade klokt och höll ställningarna väl utan att för den skull jaga sig trötta i det rörliga spelet.

– Vi gjorde vårt jobb på rätt sätt, säger David.

IFK Sunne ställde upp med tre juniorer från start: Love Emilsson, Habibullh Ahmadi och Lukas Martinsson.

– De gjorde en mycket fin insats och hela laget ska beröm för det sätt man genomförde matchen, säger David.

IFK Sunne var mycket nära att ta matchen till en förlängning, men i den 83:e matchminuten blev det straff. En kollision inom straffområdet fick domaren att blåsa. Oskar Alvers gjorde inget misstag utan gav Karlstad ledningen med 1–0.

IFK Sunnes målchanser var lätträknade. Några frisparkar in framför mål samt någon ströchans var allt i andra halvlek. I första halvlek kom IFK till avslut vid ett tillfälle och det skottet hade Karlstadsmålvakten Kristofer Hedlund inte några större problem att rädda.

Nu är det alltså färdigspelat för Sunne i DM, men på lördag fortsätter seriespelet med Nora borta.