2017-03-20 16:15

2017-03-20 16:15

Femma i hemmacup

ISHOCKEY: Sex lag gjorde upp

Sunne IK:s U11 slutade på femte plats i Fryksdalens sparbanks cup som avgjordes i Helmia Arena under helgen.

– Killarna var jätteduktiga, det har de varit hela säsongen, summerar tränaren Pär Westberg.

Totalt sex lag deltog i cupen; Sunne IK, Oskarshamn, Kållered, Stjernen, Moss och Skärgården. Sunne IK hade inte tidigare mött något av lagen och gick därför helt förutsättningslöst in i cupen.

– Vi tog varje match som en ny erfarenhet. Det var bra lag vi mötte så vi är nöjda med att ha vunnit tre av de sex spelade matcherna. Killarna skötte sig bra och de har haft en god utveckling under hela säsongen, berömmer Pär Westberg.

Hemmalaget mötte Kållered i allra första matchen som spelades klockan åtta på lördagsmorgonen, och där förlorade SIK med 0–3.

– Det blev en tung inledning. Grabbarna var nog inte riktigt vakna.

Andra matchen gick desto bättre. Där flöt allt på och killarna hade bra koll och vann mot Moss med 5–0. Dagens tredje match spelade Sunne IK mot Skärgården och där blev det förlust med 2–4 medan fjärde matchen slutade i vinst med 3–2 mot Oskarshamn.

Under söndagsförmiddagen fortsatte gruppspelet. Sunne IK mötte Stjernen som vann med 4–1 och därmed stod det klart att Sunne IK skulle spela match om 5-6 pris. Där vann Sunne IK mot Moss med 4–0 och blev femma totalt. Vann cupen gjorde Stjernen. Tvåa blev Skärgården, trea Kållered, fyra Oskarshamn och sexa Moss.

Pär Westberg förklarar att det blev en väldigt jämn cup.

– Vi var bara ett par mål ifrån att få spela om bronset, berättar han.

Totalt sex lag deltog i cupen; Sunne IK, Oskarshamn, Kållered, Stjernen, Moss och Skärgården. Sunne IK hade inte tidigare mött något av lagen och gick därför helt förutsättningslöst in i cupen.

– Vi tog varje match som en ny erfarenhet. Det var bra lag vi mötte så vi är nöjda med att ha vunnit tre av de sex spelade matcherna. Killarna skötte sig bra och de har haft en god utveckling under hela säsongen, berömmer Pär Westberg.

Hemmalaget mötte Kållered i allra första matchen som spelades klockan åtta på lördagsmorgonen, och där förlorade SIK med 0–3.

– Det blev en tung inledning. Grabbarna var nog inte riktigt vakna.

Andra matchen gick desto bättre. Där flöt allt på och killarna hade bra koll och vann mot Moss med 5–0. Dagens tredje match spelade Sunne IK mot Skärgården och där blev det förlust med 2–4 medan fjärde matchen slutade i vinst med 3–2 mot Oskarshamn.

Under söndagsförmiddagen fortsatte gruppspelet. Sunne IK mötte Stjernen som vann med 4–1 och därmed stod det klart att Sunne IK skulle spela match om 5-6 pris. Där vann Sunne IK mot Moss med 4–0 och blev femma totalt. Vann cupen gjorde Stjernen. Tvåa blev Skärgården, trea Kållered, fyra Oskarshamn och sexa Moss.

Pär Westberg förklarar att det blev en väldigt jämn cup.

– Vi var bara ett par mål ifrån att få spela om bronset, berättar han.

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.