2016-10-13 13:13

2016-10-13 13:13

Tredje raka segern för Fryksdalens BK

BOWLING: Siktar på att vinna division tre

Efter förra säsongens ”hemlöshet” och matcher i Hagfors, är Fryksdalens BK på rätt väg igen. Tre raka vinster och målet är solklart – vinna serien.

I morgon lördag är det dags för hemmamatch mot Åmåls BC F, en match som laget går in med en bra känsla inför efter en stark säsongsinledning.

– Vi har börjat säsongen väldigt bra med tre raka vinster och har som mål att vinna serien. Förra året slutade vi på en andraplats och blev tvungen att gå igenom ett tufft kvalspel. Det vill vi undvika i år, säger ordförande Lars Tomasson.

Jakten hotar

Trots de positiva tongångarna ligger det ett orosmoln över klubben inför kommande matcher.

– Det är en besvärlig tid vi går in i med älgjakten, som kan komma att ställa till det lite för oss. Ett bekymmer som vi tar ställning till varje år, men förhoppningsvis ska det inte bli något problem, säger Lars Tomasson, som själv inte deltar i älgjakten.

Tillbaka i hallen

Att vara tillbaka på hemmaplan, i den gamla hallen på Kolsnäs är något som ger trygghet för klubben. Lars Tomasson var en av dem som ställde sig negativ till att spela hemmamatcher i Hagfors under fjolårssäsongen. Men hans negativa inställning byttes snabbt ut och i dag är det bara positiva minnen han tar med sig från tiden i Hagfors.

– Vi blev väldigt varmt välkomnade i Hagfors och kunde ta lärdom av de erfarna spelare som håller till där. Trots några mils pendling var det en bra tid och vi är väldigt tacksamma för det fina bemötandet som vi fick i Hagfors.

Behov av föryngring

Nu ser han fram emot att ta steget upp en division och utveckla verksamheten.

– Vi har lite för få unga spelare och det är något som vi behöver satsa på i framtiden. Det krävs en nysatsning både på herr- och damsidan, och det underlättar att verksamheten är mycket mer stabil än under förra året. Efter den turbulenta tiden som varit känns det som vi är på rätt spår igen.

Beslut om namnet

Fryksdalens BK består av spelare från Sunne och Torsby, något som fick tas i beaktande när namnet för klubben skulle tas.

– Det var spelarna från Torsby som föreslog Fryksdalens BK. De var inte riktigt bekväma med Sunne BK, något vi har förståelse för, säger Lars Tomasson med ett skratt.

BC Säffle toppar tabellen med sex poäng, samma poäng som Fryksdalens BK, men med en match mer spelad.

Resultatraden för säsongen 2016/17:

Fryksdalens BK – BC Säffle 11-8.

CarlstadHammarö IF – Fryksdalens BK 8-12.

CarlstadHammarö IF F – Fryksdalens BK 2-18.

Nästa match spelas i Sunne bowlinghall mot Åmåls BC F, lördag 15 oktober.

I morgon lördag är det dags för hemmamatch mot Åmåls BC F, en match som laget går in med en bra känsla inför efter en stark säsongsinledning.

– Vi har börjat säsongen väldigt bra med tre raka vinster och har som mål att vinna serien. Förra året slutade vi på en andraplats och blev tvungen att gå igenom ett tufft kvalspel. Det vill vi undvika i år, säger ordförande Lars Tomasson.

Jakten hotar

Trots de positiva tongångarna ligger det ett orosmoln över klubben inför kommande matcher.

– Det är en besvärlig tid vi går in i med älgjakten, som kan komma att ställa till det lite för oss. Ett bekymmer som vi tar ställning till varje år, men förhoppningsvis ska det inte bli något problem, säger Lars Tomasson, som själv inte deltar i älgjakten.

Tillbaka i hallen

Att vara tillbaka på hemmaplan, i den gamla hallen på Kolsnäs är något som ger trygghet för klubben. Lars Tomasson var en av dem som ställde sig negativ till att spela hemmamatcher i Hagfors under fjolårssäsongen. Men hans negativa inställning byttes snabbt ut och i dag är det bara positiva minnen han tar med sig från tiden i Hagfors.

– Vi blev väldigt varmt välkomnade i Hagfors och kunde ta lärdom av de erfarna spelare som håller till där. Trots några mils pendling var det en bra tid och vi är väldigt tacksamma för det fina bemötandet som vi fick i Hagfors.

Behov av föryngring

Nu ser han fram emot att ta steget upp en division och utveckla verksamheten.

– Vi har lite för få unga spelare och det är något som vi behöver satsa på i framtiden. Det krävs en nysatsning både på herr- och damsidan, och det underlättar att verksamheten är mycket mer stabil än under förra året. Efter den turbulenta tiden som varit känns det som vi är på rätt spår igen.

Beslut om namnet

Fryksdalens BK består av spelare från Sunne och Torsby, något som fick tas i beaktande när namnet för klubben skulle tas.

– Det var spelarna från Torsby som föreslog Fryksdalens BK. De var inte riktigt bekväma med Sunne BK, något vi har förståelse för, säger Lars Tomasson med ett skratt.

BC Säffle toppar tabellen med sex poäng, samma poäng som Fryksdalens BK, men med en match mer spelad.

Resultatraden för säsongen 2016/17:

Fryksdalens BK – BC Säffle 11-8.

CarlstadHammarö IF – Fryksdalens BK 8-12.

CarlstadHammarö IF F – Fryksdalens BK 2-18.

Nästa match spelas i Sunne bowlinghall mot Åmåls BC F, lördag 15 oktober.

  • Robert Nilsson