2016-10-11 10:13

2016-10-11 10:13

SIK inledde med vinst

ISHOCKEY: Härlig seger i Helmia Arena

Sunne IK fick en fin start på seriespelet när de vann med 6–4 på hemmaplan mot Forshaga IF 2.

Sunne IK spelade i hockeytrean förra året, och gör det även denna säsong. Seriespelet började hemma i Helmia Arena på fredagskvällen mot Forshaga som blev mållösa i första perioden. Sunnes Tim Widström gjorde 1–0 efter sex minuters spel och resultatet stod sig i första periodpausen.

Forshaga kvitterade tio minuter in i andra perioden men Sunne IK kunde återigen ta ledningen när Anton Hägg gjorde 2-1 i 33:e spelminuten. I tredje perioden kom målskyttet i gång på allvar. Hannes Berg såg till att stärka hemmalagets position genom att utöka ledningen till 3–1. Det utökade Per Johnsson till 4–1, tre minuter senare. En betryggande ledning kan tyckas, men Forshaga ville mer och endast trettio sekunder senare reducerade de till 4–2 och en period då de båda lagen gjorde vartannat mål hade inletts. 51 minuter in i matchen gjorde Sunne IK:s Anton Hägg 5–2. Forshaga reducerade till 5–4, och då tog Sunne time out.

Fyra minuter senare gjordes matchens sista mål, av Sunne IK. Anton Kafle var målskytt och 6–4 blev segerresultatet.

Sunne IK hade 46 skott under matchen, och Forshaga 17. Sunne placerade sig på tredje platsen i tabellen efter första omgången och ser nu fram emot nästa match. Den spelas borta mot Säffle nu på fredag.

Sunne IK spelade i hockeytrean förra året, och gör det även denna säsong. Seriespelet började hemma i Helmia Arena på fredagskvällen mot Forshaga som blev mållösa i första perioden. Sunnes Tim Widström gjorde 1–0 efter sex minuters spel och resultatet stod sig i första periodpausen.

Forshaga kvitterade tio minuter in i andra perioden men Sunne IK kunde återigen ta ledningen när Anton Hägg gjorde 2-1 i 33:e spelminuten. I tredje perioden kom målskyttet i gång på allvar. Hannes Berg såg till att stärka hemmalagets position genom att utöka ledningen till 3–1. Det utökade Per Johnsson till 4–1, tre minuter senare. En betryggande ledning kan tyckas, men Forshaga ville mer och endast trettio sekunder senare reducerade de till 4–2 och en period då de båda lagen gjorde vartannat mål hade inletts. 51 minuter in i matchen gjorde Sunne IK:s Anton Hägg 5–2. Forshaga reducerade till 5–4, och då tog Sunne time out.

Fyra minuter senare gjordes matchens sista mål, av Sunne IK. Anton Kafle var målskytt och 6–4 blev segerresultatet.

Sunne IK hade 46 skott under matchen, och Forshaga 17. Sunne placerade sig på tredje platsen i tabellen efter första omgången och ser nu fram emot nästa match. Den spelas borta mot Säffle nu på fredag.