2016-10-11 10:23

2016-10-11 10:24

Publikfriande revansch

INNEBANDY: Dramatik och stora glädjegester

Seriepremiären mot Nilsby IK lämnade en minst sagt bitter eftersmak för Sunne IBK. Desto större var glädjen när de i fredags mötte Karlstad IBF Ungdom på hemmaplan och vann med 8–7. En match som verkligen satte laget på prov.

Till en början såg det dock mörkt ut för Sunnes del. Karlstad gjorde matchens två första mål genom Erik Stensson och Oskar Persson.

– Karlstad ungdom spelade bort oss i markeringarna och vi fick kämpa hårt, säger Per-Ove Gustavsson, lagledare och målvakt.

Snabba svängar

Cirka 12 minuter in i perioden fick Andreas Svanberg in Sunnes första mål, men bara några sekunder senare ökade Karlstad ledningen med två mål av Viktor Mårdholm och Gustav Agnemyr. Henrik Nilsson fick in 2–4 åt Sunne vid 17:47, och en knapp minut senare satte Albin Ellingsen 3–4 innan perioden var över.

– Det var en period i publikens smak. Intensiv och målrik, säger Per-Ove Gustavsson.

Dramatik

I andra perioden hade Sunne samlat kraft och höll jämna steg med gästerna. Albin Ellingsen satte 4–4 efter en minut, och efter ytterligare tre fixade Alfred Magnusson ledningen med 5–4. Albin Ellingsen gjorde 6–4, men Karlstad kom ikapp via Viktor Mårdholm och Philip Dixelius.

Med 6–6 in i tredje perioden var det nervpirrande stämning i luften i Sparbankshallen. Vid 11:46 satte Henrik Karlsson 7–6 till Sunne, vilket snart ökades på till 8–6 av Marcus Nilsson. Karlstads Oskar Persson fick in matchens sista mål vid 14:54. En knapp men ack så viktig seger för Sunne IBK.

– Vi räddades av ett ribbskott när det var 14 sekunder kvar. Det blev dramatik och det utbröt stora glädjegester, säger Per-Ove Gustavsson.

Superdebut

Resultatet beskriver han som en verklig laginsats.

– Efter förlusten mot Nilsby har vi jobbat på att tighta till laget och inte bjuda på så många målchanser. Det gav frukt.

Han lyfter ändå särskilt fram de nya spelarna Adam Wall, Henrik Karlsson och Marcus Nilsson, som utgjorde tredjefemman.

– Det var tack vare dem som matchen blev räddad. De fick avlasta mer och mer och Henrik och Marcus gjorde de sista målen. Fantastiskt kul för dem och för laget att de fick visa att de hänger med så bra.

Blodhund och evighetsmaskin

Albin Ellingsen som gjorde tre mål får också extra beröm.

– Han är helt enkelt vår främsta målskytt. Alltid på hugget och har en fantastisk inställning när det gäller sporten. Han är som en blodhund, som jagar och jagar och tar aldrig slut. En riktig evighetsmaskin.

Sjätte spelaren

De 200 personerna i publiken ges också en eloge för sitt engagemang.

– Det ger en helt annan stämning när man spelar inför så stor publik. Jätteroligt för oss att det kom så mycket folk. Läktaren är sjätte spelaren, som det heter.

Nästa match blir på fredag och mot Karlstad IBF Bredd på bortaplan.

Till en början såg det dock mörkt ut för Sunnes del. Karlstad gjorde matchens två första mål genom Erik Stensson och Oskar Persson.

– Karlstad ungdom spelade bort oss i markeringarna och vi fick kämpa hårt, säger Per-Ove Gustavsson, lagledare och målvakt.

Snabba svängar

Cirka 12 minuter in i perioden fick Andreas Svanberg in Sunnes första mål, men bara några sekunder senare ökade Karlstad ledningen med två mål av Viktor Mårdholm och Gustav Agnemyr. Henrik Nilsson fick in 2–4 åt Sunne vid 17:47, och en knapp minut senare satte Albin Ellingsen 3–4 innan perioden var över.

– Det var en period i publikens smak. Intensiv och målrik, säger Per-Ove Gustavsson.

Dramatik

I andra perioden hade Sunne samlat kraft och höll jämna steg med gästerna. Albin Ellingsen satte 4–4 efter en minut, och efter ytterligare tre fixade Alfred Magnusson ledningen med 5–4. Albin Ellingsen gjorde 6–4, men Karlstad kom ikapp via Viktor Mårdholm och Philip Dixelius.

Med 6–6 in i tredje perioden var det nervpirrande stämning i luften i Sparbankshallen. Vid 11:46 satte Henrik Karlsson 7–6 till Sunne, vilket snart ökades på till 8–6 av Marcus Nilsson. Karlstads Oskar Persson fick in matchens sista mål vid 14:54. En knapp men ack så viktig seger för Sunne IBK.

– Vi räddades av ett ribbskott när det var 14 sekunder kvar. Det blev dramatik och det utbröt stora glädjegester, säger Per-Ove Gustavsson.

Superdebut

Resultatet beskriver han som en verklig laginsats.

– Efter förlusten mot Nilsby har vi jobbat på att tighta till laget och inte bjuda på så många målchanser. Det gav frukt.

Han lyfter ändå särskilt fram de nya spelarna Adam Wall, Henrik Karlsson och Marcus Nilsson, som utgjorde tredjefemman.

– Det var tack vare dem som matchen blev räddad. De fick avlasta mer och mer och Henrik och Marcus gjorde de sista målen. Fantastiskt kul för dem och för laget att de fick visa att de hänger med så bra.

Blodhund och evighetsmaskin

Albin Ellingsen som gjorde tre mål får också extra beröm.

– Han är helt enkelt vår främsta målskytt. Alltid på hugget och har en fantastisk inställning när det gäller sporten. Han är som en blodhund, som jagar och jagar och tar aldrig slut. En riktig evighetsmaskin.

Sjätte spelaren

De 200 personerna i publiken ges också en eloge för sitt engagemang.

– Det ger en helt annan stämning när man spelar inför så stor publik. Jätteroligt för oss att det kom så mycket folk. Läktaren är sjätte spelaren, som det heter.

Nästa match blir på fredag och mot Karlstad IBF Bredd på bortaplan.