2016-10-01 15:48

2016-10-01 15:48

Fina placeringar av Sunneåkare

ENDURO: Framgångar i SM

Nu är Enduro-SM avgjort. Bland Sunneåkarna gick det allra bäst för Pär Olsson som slutade på tredje plats.

Enduro-SM består av sex deltävlingar. Den första kördes i Hässleholm i april, och den sjätte och sista i Söderhamn i september. Två Sunneåkare gjorde bra ifrån sig; Pär Olsson och Johan ”Plutten” Jönsson.

Trots en fin tredjeplats var det inte Pär Olssons SM. Han körde veteranklassen som han vunnit de tre senaste åren, men blev alltså i år slagen av två åkare; Krister Thorell från Göta MS och Linus Broaar, Linköpings MS.

22-årige Johan ”Plutten” Jönsson slutade på sextonde plats i JSM (16–23 år). Hans bästa deltävlingsresultat var en nionde plats i Östhammar. En tävling missade han på grund av sjukdom.

Henric Söderlund (VRM1) gjorde ett gästspel i Skövde och slutade 28:a och blev därmed poänglös eftersom det bara är de femton främsta som får poäng. I Veteran-RM2 (50 år+) var det värmländska framgångar av två Hagforsåkare; Mats Algotsson blev trea och Olle Elm åtta.

Enduro-SM består av sex deltävlingar. Den första kördes i Hässleholm i april, och den sjätte och sista i Söderhamn i september. Två Sunneåkare gjorde bra ifrån sig; Pär Olsson och Johan ”Plutten” Jönsson.

Trots en fin tredjeplats var det inte Pär Olssons SM. Han körde veteranklassen som han vunnit de tre senaste åren, men blev alltså i år slagen av två åkare; Krister Thorell från Göta MS och Linus Broaar, Linköpings MS.

22-årige Johan ”Plutten” Jönsson slutade på sextonde plats i JSM (16–23 år). Hans bästa deltävlingsresultat var en nionde plats i Östhammar. En tävling missade han på grund av sjukdom.

Henric Söderlund (VRM1) gjorde ett gästspel i Skövde och slutade 28:a och blev därmed poänglös eftersom det bara är de femton främsta som får poäng. I Veteran-RM2 (50 år+) var det värmländska framgångar av två Hagforsåkare; Mats Algotsson blev trea och Olle Elm åtta.