2016-09-26 13:46

2016-09-26 13:46

Sunne IBK:s damer vann stort

INNEBANDY: "Alla var taggade och spelade bra hela matchen"

13–0. Det blev slutresultatet när Sunne IBK:s damer vann hemma mot Karlstad IBF.
– Alla gav järnet. Det fungerade hur bra som helst på alla positioner, berättar ledaren Lennart Hagelin.

Inför matchen trodde Lennart att Karlstadslaget skulle vara en av seriefavoriterna, men det visade sig att Karlstad har ett nystartat lag som kanske inte är tippade till en riktigt så bra placering.

– Men det tar inte bort vår prestation. Alla var taggade och spelade bra hela matchen, berättar han.

Lagets ordinarie målvakt Sofi Jansson blev sjuk och Emma Ehrencrona, som inte spelat på flera år, fick hoppa in. Och den uppgiften skötte hon bra med tanke på att Sunne höll nollan.

Sunne började i ett högt och bra tempo, Ju längre matchen led, desto mer anpassades tempot till motståndarnas men de hade bra fart på målskyttet och ledde med 6–0 efter första perioden. Målskyttar var Amelia Olsson 2, Rebecca Odd, Ida Pennerborn, Linnea Persson och Emma Nordsäter.

I andra perioden var spelet stundtals lika bra som i första, och däremellan tappade de tempo. Målskyttet fortsatte däremot i oförändrat tempo och laget utökade ledningen till 10–0. Målskyttar var Ida Pennerborn 2, Lina Thåg och Linnea Persson.

I tredje perioden gjorde Julia Hertzberg, Alice Mårtensson och Emma Melin mål, och spelmässigt påminde den om andra.

Serien består av nio lag och under helgen spelade fyra av dem match. Eftersom den andra matchen slutade oavgjort intar Sunne därmed förstaplatsen efter första omgången. Nästa match spelar de först den 16 oktober, borta mot BKI Sunnanå/BK Vålberg U.

Inför matchen trodde Lennart att Karlstadslaget skulle vara en av seriefavoriterna, men det visade sig att Karlstad har ett nystartat lag som kanske inte är tippade till en riktigt så bra placering.

– Men det tar inte bort vår prestation. Alla var taggade och spelade bra hela matchen, berättar han.

Lagets ordinarie målvakt Sofi Jansson blev sjuk och Emma Ehrencrona, som inte spelat på flera år, fick hoppa in. Och den uppgiften skötte hon bra med tanke på att Sunne höll nollan.

Sunne började i ett högt och bra tempo, Ju längre matchen led, desto mer anpassades tempot till motståndarnas men de hade bra fart på målskyttet och ledde med 6–0 efter första perioden. Målskyttar var Amelia Olsson 2, Rebecca Odd, Ida Pennerborn, Linnea Persson och Emma Nordsäter.

I andra perioden var spelet stundtals lika bra som i första, och däremellan tappade de tempo. Målskyttet fortsatte däremot i oförändrat tempo och laget utökade ledningen till 10–0. Målskyttar var Ida Pennerborn 2, Lina Thåg och Linnea Persson.

I tredje perioden gjorde Julia Hertzberg, Alice Mårtensson och Emma Melin mål, och spelmässigt påminde den om andra.

Serien består av nio lag och under helgen spelade fyra av dem match. Eftersom den andra matchen slutade oavgjort intar Sunne därmed förstaplatsen efter första omgången. Nästa match spelar de först den 16 oktober, borta mot BKI Sunnanå/BK Vålberg U.