2016-09-26 13:45

2016-09-26 13:45

Kvalspel väntarför IFK Sunne

FOTBOLL: Division tre: Kungsör–IFK Sunne 2–1

IFK Sunne förlorade borta mot bottenlaget Kungsör under helgen och missade chansen att kunna klättra i tabellen. Därmed är det klart att de måste kvala om sin plats i division tre.
– Vi var tagna av stundens allvar, konstaterar Sunnetränaren Joe Blochel.

Helgens match var seriens näst sista och Sunnetränaren och spelarna var väl medvetna om att det krävdes en vinst för att skulle ha chansen att säkra kontraktet i division tre utan kval. Men så blev det alltså inte.

– Kungsör ligger sist och hade ingenting att spela för, men i lördagens match uppträdde de inte som ett bottenlag. De gjorde en bra match och hade mycket fart och rörelse i sitt spel. Vi har mött sämre lag under säsongen och blev överraskade, berättar Joe Blochel.

Han tycker att IFK Sunne började matchen helt okej med flera bra målchanser i första halvlek. Men ingen av dem gick i mål, och just det här med att inte få till avsluten har varit lagets akilleshäl under säsongen. Det kan man se i tabellen. Sunne har gjort 24 mål, vilket är sämst av samtliga lag. Däremot har de haft ett bra försvarsspel och det är endast de båda topplagen FBK Karlstad och Nordvärmland som släppt in färre mål.

En match kvar

I andra halvlek flyttade Joe Blochel om en del i laget. Det gav resultat och Sunne lyckades sätta press på motståndarna. Kungsör gjorde visserligen 1–0 i 53:e minuten men Sunnes Mattias Olsson kvitterade knappt tio minuter senare och tränaren hade hopp om att kunna ro i land matchen. Nu blev det inte så. I 82:a spelminuten tilldömdes Kungsör straff och den gjorde de 2–1 på. Det blev också slutresultatet.

Till helgen spelar IFK Sunne helgens sista seriematch hemma mot Säffle. De ligger på kvalplats med 21 poäng, elva poäng före Strömtorp och fyra poäng efter Köping, vilket betyder att sista matchen inte kan förändra läget i tabellen.

Helgens match var seriens näst sista och Sunnetränaren och spelarna var väl medvetna om att det krävdes en vinst för att skulle ha chansen att säkra kontraktet i division tre utan kval. Men så blev det alltså inte.

– Kungsör ligger sist och hade ingenting att spela för, men i lördagens match uppträdde de inte som ett bottenlag. De gjorde en bra match och hade mycket fart och rörelse i sitt spel. Vi har mött sämre lag under säsongen och blev överraskade, berättar Joe Blochel.

Han tycker att IFK Sunne började matchen helt okej med flera bra målchanser i första halvlek. Men ingen av dem gick i mål, och just det här med att inte få till avsluten har varit lagets akilleshäl under säsongen. Det kan man se i tabellen. Sunne har gjort 24 mål, vilket är sämst av samtliga lag. Däremot har de haft ett bra försvarsspel och det är endast de båda topplagen FBK Karlstad och Nordvärmland som släppt in färre mål.

En match kvar

I andra halvlek flyttade Joe Blochel om en del i laget. Det gav resultat och Sunne lyckades sätta press på motståndarna. Kungsör gjorde visserligen 1–0 i 53:e minuten men Sunnes Mattias Olsson kvitterade knappt tio minuter senare och tränaren hade hopp om att kunna ro i land matchen. Nu blev det inte så. I 82:a spelminuten tilldömdes Kungsör straff och den gjorde de 2–1 på. Det blev också slutresultatet.

Till helgen spelar IFK Sunne helgens sista seriematch hemma mot Säffle. De ligger på kvalplats med 21 poäng, elva poäng före Strömtorp och fyra poäng efter Köping, vilket betyder att sista matchen inte kan förändra läget i tabellen.