2016-09-23 08:28

2016-09-23 08:28

Premiär för Sunne IBK

INNEBANDY: Jobbar för att få stabilitet i laget

På fredag är det säsongspremiär för innebandydamerna hemma i Sparbankshallen. Och laget kan få en riktig rivstart.
– Vi möter Karlstad som jag tror blir ett av seriens topplag. Men om alla tjejer är med och spelar ska vi ge dem en match, säger ledaren Lennart Hagelin.

Sunne IBK:s damer ska spela division tre, precis som de gjorde förra säsongen.

– Då gick resultaten upp och ner och vi slutade på nedre halvan i tabellen. Vi hade problem med att få ihop tillräckligt många spelare, förklarar Lennart Hagelin.

Ung förstärkning

På pappret har Sunne IBK 15 tjejer i truppen, vilket de enligt Lennart klarar sig gott och väl med, förutsatt att alla är med och spelar match. Inför denna säsong har laget tappat några spelare, och kommer troligen att förstärka truppen med några nya namn.

– Bland annat är tre Torsbytjejer intresserade men de har ännu inte bestämt sig. Vi har också några tjejer som spelar fotboll än och som kommer senare. Dessutom har vi dispens att använda fem tjejer födda -01. De yngre tjejerna tror jag kommer att tillföra mycket. De är väldigt målmedvetna och träningsinriktade och har utvecklats i snabb takt.

Bättre placering

Laget har spelat en träningsmatch mot division två-laget Vålberg/Sunnanå där Sunne IBK förlorade med 3–6.

– Vi spelade med två femmor varav en med tjejer födda -01 och jag tycker att tjejerna skötte uppgiften bra med tanke på att vi knappt tränat alls inför matchen. Nu jobbar vi för att få stabilitet i laget och hoppas få till en del bra träningspass framöver.

Målsättningen för säsongen är att få en bättre placering än förra året, men det kommer att bli en del tuffa möten längs vägen.

– Två lag som jag tror är med i toppen är GS 86 från Forshaga, samt Karlstad som vi möter redan nu ikväll.

Sunne IBK:s damer ska spela division tre, precis som de gjorde förra säsongen.

– Då gick resultaten upp och ner och vi slutade på nedre halvan i tabellen. Vi hade problem med att få ihop tillräckligt många spelare, förklarar Lennart Hagelin.

Ung förstärkning

På pappret har Sunne IBK 15 tjejer i truppen, vilket de enligt Lennart klarar sig gott och väl med, förutsatt att alla är med och spelar match. Inför denna säsong har laget tappat några spelare, och kommer troligen att förstärka truppen med några nya namn.

– Bland annat är tre Torsbytjejer intresserade men de har ännu inte bestämt sig. Vi har också några tjejer som spelar fotboll än och som kommer senare. Dessutom har vi dispens att använda fem tjejer födda -01. De yngre tjejerna tror jag kommer att tillföra mycket. De är väldigt målmedvetna och träningsinriktade och har utvecklats i snabb takt.

Bättre placering

Laget har spelat en träningsmatch mot division två-laget Vålberg/Sunnanå där Sunne IBK förlorade med 3–6.

– Vi spelade med två femmor varav en med tjejer födda -01 och jag tycker att tjejerna skötte uppgiften bra med tanke på att vi knappt tränat alls inför matchen. Nu jobbar vi för att få stabilitet i laget och hoppas få till en del bra träningspass framöver.

Målsättningen för säsongen är att få en bättre placering än förra året, men det kommer att bli en del tuffa möten längs vägen.

– Två lag som jag tror är med i toppen är GS 86 från Forshaga, samt Karlstad som vi möter redan nu ikväll.