2016-09-08 17:15

2016-09-08 17:15

En helt ny skidtour planeras

SUNNE: Inge Bråten Memorial kan köras två dagar i Sunne – och bli en tour i Värmland och Norge

Nu utreds möjligheterna att utveckla rullskidloppet Inge Bråten Memorial för längdskidelit till fler kommuner i Värmland – samt norska Kongsvinger – så att tävlingsformen blir en tour.

En projektgrupp som består av medlemmar i flera föreningar och personer med projektledarerfarenhet har inlett en förstudie. Projektgruppen ska drivas av en eller två processledare med inriktning mot event och föreningar. För att involvera fler i framtida större event görs också föreningsmedlemmar delaktiga i studien.

– Även om projektet är till oerhörd stor nytta för hela eventbiten i Sunne så är det Inge Bråten Memorial som är i fokus i första hand. Det finns ett stort intresse från framför Arvika och Filipstad men också Årjäng att vara med om en rullskidtour under låt säga maj till juli. Om allt faller på plats redan till nästa år är däremot osäkert. Ska jag gissa så tror jag att åtminstone Sunne och Kongsvinger är med 2017, säger Henrik Rundqvist, fritidschef i Sunne.

Två dagar i Sunne

Dessutom planeras en utökning av Inge Bråten Memorial i Sunne till två dagar.

– Ja, med elitåkarna på lördagen, så som det varit tidigare, och en allianstävling på söndagen som föreslås köras på vägarna runt Mårbacka, avslöjar Henrik Rundqvist.

Till de aktiviteter som är planerade i förstudien hör:

Studiebesök i Roskilde, Danmark för att se hur de har arbetat med att involvera föreningsmedlemmar i att vara utförare åt kommunen och få betalt för tjänsterna. Hur föreningar kan vara behjälpliga vid större event som funktionär eller medarrangör.

Studiebesök i Trollhättan för att se hur de jobbar med sitt motionsevent, Alliansloppet, på rullskidor.

Expertföreläsningar, för att få tips och idéer om organisering av större event liksom hur marknadsföring i media kan utvecklas.

Presentera Sunne för tränare och förbundskaptener genom att visa vilka möjligheter för läger och arrangemang som finns i Sunne och visa vilka stora arrangemang man tidigare har haft på orten.

Utbildning

Förstudien finansieras av bland andra Region Värmland och Sunne kommun.

– Vi får ut väldigt mycket av det här. Till exempel vill vi utbilda föringsledare i hur man driver större projekt. Det kommer att bidra till att göra Sunne och Värmland ännu starkare på eventmarknaden, säger Henrik Rundqvist.

Första aktiviteten i förstudien var en föreläsning med Stefan Schwarz, tidigare landslagsspelare och Tommy Söderberg, tidigare förbundskapten, i fredags. Föreläsningen handlade om olika typer av ledarskap, passion, inställning och vilja. Ett 40-tal ledare från framförallt Sunne men också från Torsby och Årjäng var representerade.

En projektgrupp som består av medlemmar i flera föreningar och personer med projektledarerfarenhet har inlett en förstudie. Projektgruppen ska drivas av en eller två processledare med inriktning mot event och föreningar. För att involvera fler i framtida större event görs också föreningsmedlemmar delaktiga i studien.

– Även om projektet är till oerhörd stor nytta för hela eventbiten i Sunne så är det Inge Bråten Memorial som är i fokus i första hand. Det finns ett stort intresse från framför Arvika och Filipstad men också Årjäng att vara med om en rullskidtour under låt säga maj till juli. Om allt faller på plats redan till nästa år är däremot osäkert. Ska jag gissa så tror jag att åtminstone Sunne och Kongsvinger är med 2017, säger Henrik Rundqvist, fritidschef i Sunne.

Två dagar i Sunne

Dessutom planeras en utökning av Inge Bråten Memorial i Sunne till två dagar.

– Ja, med elitåkarna på lördagen, så som det varit tidigare, och en allianstävling på söndagen som föreslås köras på vägarna runt Mårbacka, avslöjar Henrik Rundqvist.

Till de aktiviteter som är planerade i förstudien hör:

Studiebesök i Roskilde, Danmark för att se hur de har arbetat med att involvera föreningsmedlemmar i att vara utförare åt kommunen och få betalt för tjänsterna. Hur föreningar kan vara behjälpliga vid större event som funktionär eller medarrangör.

Studiebesök i Trollhättan för att se hur de jobbar med sitt motionsevent, Alliansloppet, på rullskidor.

Expertföreläsningar, för att få tips och idéer om organisering av större event liksom hur marknadsföring i media kan utvecklas.

Presentera Sunne för tränare och förbundskaptener genom att visa vilka möjligheter för läger och arrangemang som finns i Sunne och visa vilka stora arrangemang man tidigare har haft på orten.

Utbildning

Förstudien finansieras av bland andra Region Värmland och Sunne kommun.

– Vi får ut väldigt mycket av det här. Till exempel vill vi utbilda föringsledare i hur man driver större projekt. Det kommer att bidra till att göra Sunne och Värmland ännu starkare på eventmarknaden, säger Henrik Rundqvist.

Första aktiviteten i förstudien var en föreläsning med Stefan Schwarz, tidigare landslagsspelare och Tommy Söderberg, tidigare förbundskapten, i fredags. Föreläsningen handlade om olika typer av ledarskap, passion, inställning och vilja. Ett 40-tal ledare från framförallt Sunne men också från Torsby och Årjäng var representerade.

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.