2016-08-02 09:12

2016-08-02 09:12

Sunne föll på målsnöret

FOTBOLL: "Vi gjorde rätt till 99 procent"

Nordvärmland fortsätter sin segersvit, men IFK Sunne gav dem i alla fall en nervigt jämn match i lördags. Så sent som i 89:e minuten avgjorde Nordvärmlands Fredrik Johannesson matchen med 3–2.

I första halvlek var Sunne spelförande och gav hemmaspelande Nordvärmland värdigt motstånd. Sunne fick också in matchens första mål genom Karl Olsson redan efter tre minuter.

Stark inledning

Målövertaget höll dock inte i sig länge då kvitteringen kom redan tre minuter senare genom Miralem Malic. Trots målet kom inte Nordvärmland in i matchen som man ville, med mycket bolltapp och dåligt flyt i sitt passningsspel. Sunne pressade på bra och fick också utdelning ännu en gång genom Jon Jönsson, strax innan halvtidspaus.

– Vi var farliga på kontringarna och var klart bättre i första halvlek, säger Joe Blochel, tränare IFK Sunne.

Tappade fart

Efter pausvilan såg det bättre ut från Nordvärmlands håll och man kunde etablera ett bra tryck på ett bortalag som började tappa fart. Det rådande spelövertaget och några lyckade byten innebar också att man fick in ett 2–2 mål i den 74:e minuten av Ljubisa Vukelja.

Det såg dock ut som att det inte skulle bli fler mål i matchen och ett första poängtapp i serien för Nordvärmland, men så blev inte fallet.

Avgjorde i slutminuterna

I den 89:e minuten slog hemmalaget en djupledsboll som landade framför Fredrik Johannesson, som därmed fick chansen att avgöra på ett friläge. Han lyfte bollen över Dan Lewin i Sunnes mål och matchen slutade därmed 3–2.

Förlusten till trots hyllar Joe Blochel Sunnes insats.

– Nöjd kan man inte vara med en förlust, men killarna gjorde allt de kunde och spelade en jättebra match. Vi gjorde rätt till 99 procent, men Nordvärmland till 100.

I första halvlek var Sunne spelförande och gav hemmaspelande Nordvärmland värdigt motstånd. Sunne fick också in matchens första mål genom Karl Olsson redan efter tre minuter.

Stark inledning

Målövertaget höll dock inte i sig länge då kvitteringen kom redan tre minuter senare genom Miralem Malic. Trots målet kom inte Nordvärmland in i matchen som man ville, med mycket bolltapp och dåligt flyt i sitt passningsspel. Sunne pressade på bra och fick också utdelning ännu en gång genom Jon Jönsson, strax innan halvtidspaus.

– Vi var farliga på kontringarna och var klart bättre i första halvlek, säger Joe Blochel, tränare IFK Sunne.

Tappade fart

Efter pausvilan såg det bättre ut från Nordvärmlands håll och man kunde etablera ett bra tryck på ett bortalag som började tappa fart. Det rådande spelövertaget och några lyckade byten innebar också att man fick in ett 2–2 mål i den 74:e minuten av Ljubisa Vukelja.

Det såg dock ut som att det inte skulle bli fler mål i matchen och ett första poängtapp i serien för Nordvärmland, men så blev inte fallet.

Avgjorde i slutminuterna

I den 89:e minuten slog hemmalaget en djupledsboll som landade framför Fredrik Johannesson, som därmed fick chansen att avgöra på ett friläge. Han lyfte bollen över Dan Lewin i Sunnes mål och matchen slutade därmed 3–2.

Förlusten till trots hyllar Joe Blochel Sunnes insats.

– Nöjd kan man inte vara med en förlust, men killarna gjorde allt de kunde och spelade en jättebra match. Vi gjorde rätt till 99 procent, men Nordvärmland till 100.

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.