2016-07-29 06:00

2016-07-29 10:08

Sunneracet firar 40 år

SUNNE: 30 ekipage anmälda

Det anrika Gurlittaloppet/Sunneracet firar i år 40-årsjubileum och för andra året i rad hålls tävlingen på en lördag i anslutning till Fryksdalsdansen.

– Det här gör vi för att locka ännu fler deltagare utifrån, de som tycker att det är roligt att besöka Sunne med hela familjen när det ändå händer så mycket i Sunne, säger Gunilla Hilmersson, ordförande i arrangörsklubben MK Ratten.

Mycket publik

Tidigare har Sunneracet arrangerats i maj men nu har tävlingen kommit för att stanna ihop med Fryksdalsdansen.

– Vi hade mycket publik i fjol och det är viktigt att folk ställer sig på anvisade och säkra ställen, säger Gunilla Hilmersson.

I år är 30 ekipage föranmälda. Tävlingen startar på lördag förmiddag på Tossebergsklätten med en rallysprint uppför klätten. Den körs två gånger innan det blir transport till Sunne och Bråruds industriområde. I Sunne körs två specialprov och där finns även servicen för bilarna.

Sunneinslag

MK Ratten har en livaktig Sunneavdelning och ett 70-tal funktionärer ställer upp.

– Sunneracet började när Sten Dahlgren var ordförande i MK Ratten. Sten och hans bror Roland lade ner mycket jobb och det fortsatte sedan med ett gäng kring Lars Hjerpe som förde traditionen vidare, berättar Gunilla Hilmersson.

– Det här gör vi för att locka ännu fler deltagare utifrån, de som tycker att det är roligt att besöka Sunne med hela familjen när det ändå händer så mycket i Sunne, säger Gunilla Hilmersson, ordförande i arrangörsklubben MK Ratten.

Mycket publik

Tidigare har Sunneracet arrangerats i maj men nu har tävlingen kommit för att stanna ihop med Fryksdalsdansen.

– Vi hade mycket publik i fjol och det är viktigt att folk ställer sig på anvisade och säkra ställen, säger Gunilla Hilmersson.

I år är 30 ekipage föranmälda. Tävlingen startar på lördag förmiddag på Tossebergsklätten med en rallysprint uppför klätten. Den körs två gånger innan det blir transport till Sunne och Bråruds industriområde. I Sunne körs två specialprov och där finns även servicen för bilarna.

Sunneinslag

MK Ratten har en livaktig Sunneavdelning och ett 70-tal funktionärer ställer upp.

– Sunneracet började när Sten Dahlgren var ordförande i MK Ratten. Sten och hans bror Roland lade ner mycket jobb och det fortsatte sedan med ett gäng kring Lars Hjerpe som förde traditionen vidare, berättar Gunilla Hilmersson.