2016-07-05 10:28

2016-07-05 10:28

Bäckalund segrade i vårens sista match

DIV 6 NORRA: Emtarna–Bäckalund 0–2

Bäckalund revanscherade sig efter förlusten i vårderbyt mot Emtarna. Denna gång slutade matchen 2–0 till Bäckalund som fortsätter att rada upp segrar.

Båda lagen har presterat över förväntan under vårsäsongen och ligger i toppen av serien, men inför matchen var det ändå två lag med olika formkurvor som möttes. Bäckalund hade inför matchen fyra raka segrar, med 20 mål framåt och noll insläppta mål i tre av dessa fyra matcher. Emtarna har inte haft samma form och har den senaste tiden blandat förluster med segrar. I fredags var det just formen som var avgörande på Prästbols IP.

Få chanser

– Spelet har varit stabilt ett tag, ända sedan förlusten mot Ämtervik. Det har lossnat rejält, vi kämpar och gör smågrejer som måste göras för att vinna, säger Fredrik Norgren om Bäckalunds insatser.

Bäckalund har gjort flest mål i serien, inte minst tack vare Stefan Larsson, men de senaste matcherna har även försvarsspelet fungerat i Bäckalund. Emtarna fastnade utanför straffområdet och hade svårt att komma till lägen trots en jämn match.

– Bäck gör det bra, de är svåra att möta. Men jag tycker inte att det är någon större skillnad spelmässigt, där kan vi vara nöjda. Men vi måste få till farligare målchanser, säger Lars-Erik Enocksson, tränare för Emtarna.

Uppehåll

Bäckalund tog ledningen genom Patrik Olsson på hörna efter 14 minuter och Stefan Larsson säkrade segern i 73:e matchminuten. Laget tar därmed uppehåll med fem raka segrar i ryggen och mycket har hänt sedan de förlorade med 5–2 mot Emtarna i seriepremiären.

– Framförallt har vi fått ordning på laget. Vi spelar tryggare nu, i början av säsongen var det lite veligt. Det var en stabil match och det har det varit över en lång period. Egentligen skulle serien ha fortsatt nu, men vi får ta ett kort uppehåll och försöka behålla formen, säger Fredrik Norgren.

För Emtarnas del kommer uppehållet mer lägligt.

– Vi är nöjda poängmässigt med vårsäsongen. I fjol hade vi fyra poäng och nu har vi 16. Men spelet har inte fungerat de senaste tre, fyra matcherna, det får vi ta tag i, säger Lars-Erik Enocksson.

Båda lagen har presterat över förväntan under vårsäsongen och ligger i toppen av serien, men inför matchen var det ändå två lag med olika formkurvor som möttes. Bäckalund hade inför matchen fyra raka segrar, med 20 mål framåt och noll insläppta mål i tre av dessa fyra matcher. Emtarna har inte haft samma form och har den senaste tiden blandat förluster med segrar. I fredags var det just formen som var avgörande på Prästbols IP.

Få chanser

– Spelet har varit stabilt ett tag, ända sedan förlusten mot Ämtervik. Det har lossnat rejält, vi kämpar och gör smågrejer som måste göras för att vinna, säger Fredrik Norgren om Bäckalunds insatser.

Bäckalund har gjort flest mål i serien, inte minst tack vare Stefan Larsson, men de senaste matcherna har även försvarsspelet fungerat i Bäckalund. Emtarna fastnade utanför straffområdet och hade svårt att komma till lägen trots en jämn match.

– Bäck gör det bra, de är svåra att möta. Men jag tycker inte att det är någon större skillnad spelmässigt, där kan vi vara nöjda. Men vi måste få till farligare målchanser, säger Lars-Erik Enocksson, tränare för Emtarna.

Uppehåll

Bäckalund tog ledningen genom Patrik Olsson på hörna efter 14 minuter och Stefan Larsson säkrade segern i 73:e matchminuten. Laget tar därmed uppehåll med fem raka segrar i ryggen och mycket har hänt sedan de förlorade med 5–2 mot Emtarna i seriepremiären.

– Framförallt har vi fått ordning på laget. Vi spelar tryggare nu, i början av säsongen var det lite veligt. Det var en stabil match och det har det varit över en lång period. Egentligen skulle serien ha fortsatt nu, men vi får ta ett kort uppehåll och försöka behålla formen, säger Fredrik Norgren.

För Emtarnas del kommer uppehållet mer lägligt.

– Vi är nöjda poängmässigt med vårsäsongen. I fjol hade vi fyra poäng och nu har vi 16. Men spelet har inte fungerat de senaste tre, fyra matcherna, det får vi ta tag i, säger Lars-Erik Enocksson.

  • Ola Håkansson