2016-07-05 10:29

2016-07-05 10:29

ÄFF är vårens dominanter

DIV 2: "Större självförtroende än Zlatan"

Ämtervik leder tabellen överlägset och avslutade vårsäsongen med klara 6–1 borta mot Hallsberg.
– Hallsberg var duktiga i 20 minuter, sen orkar de inte stå emot oss, säger Robert Gräsberg om matchen.

Det var hemmalaget Hallsberg som tog ledningen i matchen genom ett frisparksmål upp i nättaket. De startade matchen bäst, men Ämtervik vände på matchen på samma sätt som mot Torsby hemma.

– På förhand var det ingen lätt match, vi hade svårt för dom hemma sist. Vi gick in med inställningen att det skulle bli tufft i 90 minuter. Vi har en bra moral i laget. När vi hamnar i underläge får vi ingen panik, tjejerna tror på det dom gör, säger Robert Gräsberg.

Efter 20 minuter ändrade ÄFF positioner med ett rakare spel på mitten och Malin Ahlberg på topp för att sätta tryck på Hallsbergs backlinje. Förändringen gav resultat omgående. I den 40:e minuten gjorde Ämtervik sitt tredje mål inom loppet av 20 minuter, efter mål av Malin Ahlberg och Bianca Jonsson.

Hallsberg fick en chans att komma tillbaka i matchen genom ett straffslag, men Carolina Björklund räddade skottet. I anfallet därefter gjorde Charlotte Lisell 4–1 och luften gick ur Hallsberg, vilket märktes i andra halvlek. Martina Olsson gjorde ett frisparksmål och Bianca Jonsson fullbordade ett hattrick.

– Bianca är riktigt bra för dagen och har ett självförtroende som övergår Zlatan Ibrahimovic. Det är tre snygga mål och hon förtjänar ett extra plus. Carro också, hon gör någon bra räddning första 20, säger Robert.

ÄFF summerar vårsäsongen med 10 segrar och en oavgjord på 11 matcher.

Det var hemmalaget Hallsberg som tog ledningen i matchen genom ett frisparksmål upp i nättaket. De startade matchen bäst, men Ämtervik vände på matchen på samma sätt som mot Torsby hemma.

– På förhand var det ingen lätt match, vi hade svårt för dom hemma sist. Vi gick in med inställningen att det skulle bli tufft i 90 minuter. Vi har en bra moral i laget. När vi hamnar i underläge får vi ingen panik, tjejerna tror på det dom gör, säger Robert Gräsberg.

Efter 20 minuter ändrade ÄFF positioner med ett rakare spel på mitten och Malin Ahlberg på topp för att sätta tryck på Hallsbergs backlinje. Förändringen gav resultat omgående. I den 40:e minuten gjorde Ämtervik sitt tredje mål inom loppet av 20 minuter, efter mål av Malin Ahlberg och Bianca Jonsson.

Hallsberg fick en chans att komma tillbaka i matchen genom ett straffslag, men Carolina Björklund räddade skottet. I anfallet därefter gjorde Charlotte Lisell 4–1 och luften gick ur Hallsberg, vilket märktes i andra halvlek. Martina Olsson gjorde ett frisparksmål och Bianca Jonsson fullbordade ett hattrick.

– Bianca är riktigt bra för dagen och har ett självförtroende som övergår Zlatan Ibrahimovic. Det är tre snygga mål och hon förtjänar ett extra plus. Carro också, hon gör någon bra räddning första 20, säger Robert.

ÄFF summerar vårsäsongen med 10 segrar och en oavgjord på 11 matcher.

  • Ola Håkansson