2016-06-21 09:13

2016-06-21 09:13

Förlust för Emtarna

DIVISION 6 NORRA: "Tycker inte vi kom upp i nivå"

Emtarna fick ingen lätt match mot gästande Rinn. Ett fysiskt och kvickt bortalag hade flest lägen och tillät inte Emtarna få i gång spelet.
– Hade vi haft otur hade vi släppt in fler mål, säger Erik Eriksson efter matchen.

Rinn tog ledningen efter bara några minuter och från början fick Emtarna slita för att komma till några chanser, eller överhuvudtaget få i gång något spel. Efter första halvlek stod det 1–0 till bortalaget men då hade de även tre målramsträffar.

I andra halvlek startade hemmalaget något piggare och bättre. Emtarna lyckades skapa några halvchanser och i den 70:e matchminuten gjorde Guuleed Siciid Faarax sitt tionde mål för säsongen, efter fint djupledspel på högerkanten och assist av Ashkan Mozafari.

Kvitteringen höll dock endast i fem minuter då Rinn ryckte loss på kanten och Erik Eriksson var chanslös i målet. Och det är en besviken målvakt efter att Emtarna förlorat två av de tre senaste matcherna.

– Det var fysiskt, tufft och mycket spel på mitten. Tycker inte vi kom upp i nivå. Vi skapade inte så många chanser och det är ett rättvist resultat tyvärr, säger Erik.

Ämtervik segrade

I division 6 norra fortsätter Ämtervik att gå obesegrade. Markus Lövkvist, Jan Nilsson och Petter Olsson gjorde tre snabba mål i första halvlek och bortaslog Ekshärad med 3–1.

Rinn tog ledningen efter bara några minuter och från början fick Emtarna slita för att komma till några chanser, eller överhuvudtaget få i gång något spel. Efter första halvlek stod det 1–0 till bortalaget men då hade de även tre målramsträffar.

I andra halvlek startade hemmalaget något piggare och bättre. Emtarna lyckades skapa några halvchanser och i den 70:e matchminuten gjorde Guuleed Siciid Faarax sitt tionde mål för säsongen, efter fint djupledspel på högerkanten och assist av Ashkan Mozafari.

Kvitteringen höll dock endast i fem minuter då Rinn ryckte loss på kanten och Erik Eriksson var chanslös i målet. Och det är en besviken målvakt efter att Emtarna förlorat två av de tre senaste matcherna.

– Det var fysiskt, tufft och mycket spel på mitten. Tycker inte vi kom upp i nivå. Vi skapade inte så många chanser och det är ett rättvist resultat tyvärr, säger Erik.

Ämtervik segrade

I division 6 norra fortsätter Ämtervik att gå obesegrade. Markus Lövkvist, Jan Nilsson och Petter Olsson gjorde tre snabba mål i första halvlek och bortaslog Ekshärad med 3–1.

  • Ola Håkansson

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.