2016-06-20 10:44

2016-06-20 10:44

IFK Sunne vann och stärkte tabelläget

FOTBOLL: IFK Sunne–Kungsör 1–0

Det blev vinst med 1–0 när IFK Sunne tog emot Kungsör på Kolsvik i lördags. Därmed förbättrade laget, som ligger på kvalplats, sitt tabelläge en aning.
– Detta var första nollan i år och vi vinner rättvist, summerar Nils Westerlund, IFK Sunne.

IFK Sunne har nu samma poäng som Köping, som ligger på placeringen ovanför, och har lyckats skapa ett litet försprång till de tre bottenlagen.

IFK Sunne hade 2–3 rätt bra målchanser matchens första tjugo minuter. Sedan tog sig Kungsör in i matchen och jämnade ut spelet. Det stod 0–0 i halvtid, men med en liten övervikt till IFK Sunne, enligt Nils Westerlund.

Andra halvlek startade ungefär som första, med några bra lägen på mål. Efter 58 minuter blev IFK Sunnes Albin Engström fälld och Mattias Ellström satte straffen, rätt i mål. IFK Sunne tog ledningen, och efter det tycker Nils Westerlund att spelarna blev en aning stirriga. Kungsör flyttade upp folk, men IFK Sunne orkade hålla undan framför eget mål och därmed var segern deras.

– Laget gör en helt klart godkänd insats, summerar Nils Westerlund.

IFK Sunne har nu samma poäng som Köping, som ligger på placeringen ovanför, och har lyckats skapa ett litet försprång till de tre bottenlagen.

IFK Sunne hade 2–3 rätt bra målchanser matchens första tjugo minuter. Sedan tog sig Kungsör in i matchen och jämnade ut spelet. Det stod 0–0 i halvtid, men med en liten övervikt till IFK Sunne, enligt Nils Westerlund.

Andra halvlek startade ungefär som första, med några bra lägen på mål. Efter 58 minuter blev IFK Sunnes Albin Engström fälld och Mattias Ellström satte straffen, rätt i mål. IFK Sunne tog ledningen, och efter det tycker Nils Westerlund att spelarna blev en aning stirriga. Kungsör flyttade upp folk, men IFK Sunne orkade hålla undan framför eget mål och därmed var segern deras.

– Laget gör en helt klart godkänd insats, summerar Nils Westerlund.