2016-05-24 09:50

2016-05-24 09:50

ÄFF leder division sex

FOTBOLL: Derbyn på Granevi och Präsbols IP

Under helgen har division 5,6 och 7 spelat seriematcher.

I division fem blev det förlust för Rottneros när de mötte Svanskog på bortaplan. 3–1 blev slutresultatet och Rottneros mål gjordes av Anders Sigurdsson. Laget ligger efter fyra omgångar på nionde plats i serien.

I fredags kväll var det två derbyn i division sex. Det ena spelades på Granevi mellan Bäckalund och Ämterviks FF och det var ÄFF som tog hem segern med 3–2. Målskyttar för Bäckalund var Stefan Larsson och Tobias Mastling medan Jan Nilsson, Andreas Svanberg och Jonatan Klang gjorde ÄFF:s mål. Efter fyra spelade matcher leder ÄFF serien medan Bäckalund ligger sexa.

Vann med 2–0

Det andra derbyt spelades på Prästbols IP där hemmalaget Emtarna vann med 2–0 mot Bjälverud. Guuleed Siciid Faarax gjorde båda målen. Efter fyra omgångar ligger Emtarna trea i serien och Bjälverud sjua.

I division sju spelade Gettjärn borta mot Nordvärmland och hemmalaget vann med 5–0. IS Emtarna U förlorade med 1–2 mot Sunnemo på hemmaplan. Målskytt var Solaiman Soltani.

Lysvik spelade 1–1 mot Bergsäng hemma och målskytt var Ghazanfar Anvari medan Ämterviks FF U förlorade hemma mot IFK Edebäck Uddeholm med 0–2. Efter fyra omgångar ligger Lysvik på sjunde plats i tabellen. IS Emtarna U är åtta, Gettjärn nia och Ämterviks FF U på tionde plats.

I division fem blev det förlust för Rottneros när de mötte Svanskog på bortaplan. 3–1 blev slutresultatet och Rottneros mål gjordes av Anders Sigurdsson. Laget ligger efter fyra omgångar på nionde plats i serien.

I fredags kväll var det två derbyn i division sex. Det ena spelades på Granevi mellan Bäckalund och Ämterviks FF och det var ÄFF som tog hem segern med 3–2. Målskyttar för Bäckalund var Stefan Larsson och Tobias Mastling medan Jan Nilsson, Andreas Svanberg och Jonatan Klang gjorde ÄFF:s mål. Efter fyra spelade matcher leder ÄFF serien medan Bäckalund ligger sexa.

Vann med 2–0

Det andra derbyt spelades på Prästbols IP där hemmalaget Emtarna vann med 2–0 mot Bjälverud. Guuleed Siciid Faarax gjorde båda målen. Efter fyra omgångar ligger Emtarna trea i serien och Bjälverud sjua.

I division sju spelade Gettjärn borta mot Nordvärmland och hemmalaget vann med 5–0. IS Emtarna U förlorade med 1–2 mot Sunnemo på hemmaplan. Målskytt var Solaiman Soltani.

Lysvik spelade 1–1 mot Bergsäng hemma och målskytt var Ghazanfar Anvari medan Ämterviks FF U förlorade hemma mot IFK Edebäck Uddeholm med 0–2. Efter fyra omgångar ligger Lysvik på sjunde plats i tabellen. IS Emtarna U är åtta, Gettjärn nia och Ämterviks FF U på tionde plats.

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.