2016-05-23 16:55

2016-05-23 16:55

Lyckad tävling på Åleby

RIDNING: 240 till start i hopptävling

Under helgen anordnade Fryksdalens ryttarsällskap hopptävling för ponny och häst på Åleby gård i Sunne. Det blev en riktigt lyckad helg men många fina starter.

På lördagen välkomnades ponnyekipagen och det gjordes hela 160 starter under dagen med runt 400 personer i publiken. Tillsammans med fint väder blev det en otroligt bra dag. För klubben blev det många fina framgångar med vinster och placeringar. I LD klassen var Marlene Claussen med Rosedale Mantovanni, Emma Lundkvist och Miss Dainty, Frida Keck med Witney van de Zonnehove, Linnea Johansson och Amika, Ida Cederholm och Fernhill Romeo, Matilda Tammi och D Hero, Emelie Nilsson med Krogsgaard's Penotti och Sara Lundkvist med Irco Mini felfria. I LC klassen placerade sig Maja Svensson med Bertil tvåa tillsammans med Josefin Eriksson Torell med Inagh Dancer som kom trea för kat. C. Maja vann även LB klassen tillsammans med Bertil för kat.C. Där vann även Julia Eriksson Torell tillsammans med Dark boy mist för kat D och placerade sig tillsammans med Tullbards Lunasa som fyra.

Tvåa i lagtävling

Efter det var det dags för lagklassen med Div 1 omgång 2 där man välkomnade Örebro ryttartema, Viby R&KS, RK Kumla och Kumla Ridklubb. I Fryksdalens RS lag med lagledare Åsa Nilsson red Marlene Claussen med Mr Aeron, Hanna Alm med Zandberg's Caesar, Julia Eriksson Torell med Dark boy mist och Wilma Söderlund med Ballyragget Gucci. Vann gjorde Örebro RT och tvåa kom Fryksdalens RS. Inför den sista och avgörande omgången som kommer gå hos Christinehamns ridklubb på lördag (den 28/4) leder Örebro RT, men Fryksdalens RS ligger tätt efter som nummer två och har goda chanser till vinst.

Dagen avslutades med LA klassen där Wilma Söderlund med Ballyragget Gucci placerade sig tvåa och Julia Eriksson Torell med Tullbards Lunasa placerade sig trea.

Fina framgångar

På söndagen var det dags för hästekipagen att äntra banan. Med runt 80 starter under dagen hade Fryksdalens ryttarsällskap även här fina framgångar.

I 90 centimetersklassen var Elvira Björn-Asplund med Rossella BA och Lovisa Lindgren med Nelly felfria. I enmetersklassen placerade sig Erika Blomqvist med Wilna tvåa tillsammans med Hanna Broman på Cosby som blev fyra. I avdelning. B var Maja Rådström med Mazerati och Elvira Björn-Asplund med Rossella BA flerfria.

I 1,10m klassen placerade sig Anna Oskarsson tillsammans med Julia på en femte plats och Maja Rådström med Maserati gjorde ännu en felfri runda i avdelning B.

Det var en fin helg med många bra ritter och fina ekipage. Nästa hopptävling för ponny och häst hos Fryksdalens ryttarsällskap hålls den 6-7 augusti.

På lördagen välkomnades ponnyekipagen och det gjordes hela 160 starter under dagen med runt 400 personer i publiken. Tillsammans med fint väder blev det en otroligt bra dag. För klubben blev det många fina framgångar med vinster och placeringar. I LD klassen var Marlene Claussen med Rosedale Mantovanni, Emma Lundkvist och Miss Dainty, Frida Keck med Witney van de Zonnehove, Linnea Johansson och Amika, Ida Cederholm och Fernhill Romeo, Matilda Tammi och D Hero, Emelie Nilsson med Krogsgaard's Penotti och Sara Lundkvist med Irco Mini felfria. I LC klassen placerade sig Maja Svensson med Bertil tvåa tillsammans med Josefin Eriksson Torell med Inagh Dancer som kom trea för kat. C. Maja vann även LB klassen tillsammans med Bertil för kat.C. Där vann även Julia Eriksson Torell tillsammans med Dark boy mist för kat D och placerade sig tillsammans med Tullbards Lunasa som fyra.

Tvåa i lagtävling

Efter det var det dags för lagklassen med Div 1 omgång 2 där man välkomnade Örebro ryttartema, Viby R&KS, RK Kumla och Kumla Ridklubb. I Fryksdalens RS lag med lagledare Åsa Nilsson red Marlene Claussen med Mr Aeron, Hanna Alm med Zandberg's Caesar, Julia Eriksson Torell med Dark boy mist och Wilma Söderlund med Ballyragget Gucci. Vann gjorde Örebro RT och tvåa kom Fryksdalens RS. Inför den sista och avgörande omgången som kommer gå hos Christinehamns ridklubb på lördag (den 28/4) leder Örebro RT, men Fryksdalens RS ligger tätt efter som nummer två och har goda chanser till vinst.

Dagen avslutades med LA klassen där Wilma Söderlund med Ballyragget Gucci placerade sig tvåa och Julia Eriksson Torell med Tullbards Lunasa placerade sig trea.

Fina framgångar

På söndagen var det dags för hästekipagen att äntra banan. Med runt 80 starter under dagen hade Fryksdalens ryttarsällskap även här fina framgångar.

I 90 centimetersklassen var Elvira Björn-Asplund med Rossella BA och Lovisa Lindgren med Nelly felfria. I enmetersklassen placerade sig Erika Blomqvist med Wilna tvåa tillsammans med Hanna Broman på Cosby som blev fyra. I avdelning. B var Maja Rådström med Mazerati och Elvira Björn-Asplund med Rossella BA flerfria.

I 1,10m klassen placerade sig Anna Oskarsson tillsammans med Julia på en femte plats och Maja Rådström med Maserati gjorde ännu en felfri runda i avdelning B.

Det var en fin helg med många bra ritter och fina ekipage. Nästa hopptävling för ponny och häst hos Fryksdalens ryttarsällskap hålls den 6-7 augusti.

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.