2016-04-18 17:31

2016-04-18 17:31

ÄFF förlorade med 2–0

TRÄNINGSMATCH: Heden spelade stabilt över 90 minuter

Ämterviks FF förlorade lördagens träningsmatch mot IFK Heden med 2–0. Gästerna vann rättvist då de uppträdde jämnare och stabilare över 90 minuter.

Matchens första mål kom efter en kvart när ÄFF gör en missbedömning i vänsterförsvaret vilket ger Heden ett friläge som avslutas kliniskt med en läcker chip över Henrik Olsson i målet.

Skärpan saknades

Halvleken är relativt jämn och ÄFF krigar på ganska bra. Några målchanser skapas men det sista framför mål saknas. Närmast en kvittering är Janne Nilsson med en nick på hörna och Alex Nilsson efter retur på Niclas Ivarsson avslut från hörnet på målområdet.

Sammanfattningen lyder att ÄFF gör en godkänd halvlek om än något ojämn där slarv i passningsspelet samt lite nonchalant positionsspel förekommer.

Få målchanser

Den andra halvleken blir också ganska fattig på målchanser. Heden har två och ÄFF en om vi fokuserar på de riktigt bra chanserna att göra mål. Läget för ÄFF skapar Gustaf Jansson när han springer sig fri men målvakten kan rädda.

Heden har det mesta av spelet i andra halvleken men deras två målchanser är bjudningar från ÄFF. Den andra bjudningen utnyttjar de och en fri spelare kan säkert placera in bollen lågt vid Henriks högra stolpe.

Tappar spelet

Efter att inlett andra halvlek helt okej så tappar ÄFF rejält sista halvtimmen och de flesta offensiva spelarna börjar ta beslut som inte direkt hjälper laget i sitt försök att få till ett spel. Det krävs tålamod att få till ett spel som man kan luta sig tillbaka på.

Heden vinner klart rättvist och de gör det för att de håller sig till det de ska i större utsträckning än ÄFF. Positivt hos ÄFF var att Andreas Johannesson gör en bra match på högerbacken och att Janne Nilsson tillsammans med Christoffer Branzen fortsätter att vara stabila i mittförsvaret.

Matchens första mål kom efter en kvart när ÄFF gör en missbedömning i vänsterförsvaret vilket ger Heden ett friläge som avslutas kliniskt med en läcker chip över Henrik Olsson i målet.

Skärpan saknades

Halvleken är relativt jämn och ÄFF krigar på ganska bra. Några målchanser skapas men det sista framför mål saknas. Närmast en kvittering är Janne Nilsson med en nick på hörna och Alex Nilsson efter retur på Niclas Ivarsson avslut från hörnet på målområdet.

Sammanfattningen lyder att ÄFF gör en godkänd halvlek om än något ojämn där slarv i passningsspelet samt lite nonchalant positionsspel förekommer.

Få målchanser

Den andra halvleken blir också ganska fattig på målchanser. Heden har två och ÄFF en om vi fokuserar på de riktigt bra chanserna att göra mål. Läget för ÄFF skapar Gustaf Jansson när han springer sig fri men målvakten kan rädda.

Heden har det mesta av spelet i andra halvleken men deras två målchanser är bjudningar från ÄFF. Den andra bjudningen utnyttjar de och en fri spelare kan säkert placera in bollen lågt vid Henriks högra stolpe.

Tappar spelet

Efter att inlett andra halvlek helt okej så tappar ÄFF rejält sista halvtimmen och de flesta offensiva spelarna börjar ta beslut som inte direkt hjälper laget i sitt försök att få till ett spel. Det krävs tålamod att få till ett spel som man kan luta sig tillbaka på.

Heden vinner klart rättvist och de gör det för att de håller sig till det de ska i större utsträckning än ÄFF. Positivt hos ÄFF var att Andreas Johannesson gör en bra match på högerbacken och att Janne Nilsson tillsammans med Christoffer Branzen fortsätter att vara stabila i mittförsvaret.