2016-04-05 09:52

2016-04-05 09:52

Vinst och förlust för ÄFF

FOTBOLL: Blandade resultat i träningsmatcher mot division 5-lag

Båda matcherna slutade med 2–0, men det blev en vinst och en förlust för Ämterviks FF när de spelade dubbla träningsmatcher mot division 5-lagen Rottneros IK och IFK Velen i lördags.

ÄFF vann dagens första match, som spelades mot Rottneros IK, med 2-0 efter två mål av inhoppande Jimmie Larsson i andra halvlek. I första halvlek skapade Anders Sigurdsson två lägen genom ren viljestyrka, men nådde inte riktigt ända fram. ÄFF hade ingen stor mängd målchanser i den första halvleken i övrigt, men några avslut från Johan Ahlberg, Dawid Norell och Andreas Svanberg seglade utanför målet medan Karl Norell träffade stolpen. I andra halvlek kom laget dock loss ordentligt och dominerade matchen helt, med två mål och överlägset spelövertag.

Energin tog slut

Av de sjutton som deltog mot RIK fanns nio kvar och deltog även i nästa match mot IFK Velen. Det märktes att orken började tryta, men försvarsmässigt gjorde ÄFF en bra match. Tomas Gunnarsson och Christoffer Branzén höll som mittbackar ihop det hela, även om Velen bjöd på många prövningar. Motståndarna gjorde ett mål bakåt i vardera halvlek. Defensivt jobbade ÄFF på bra, men skapade i stort sett inga målchanser alls mot ett stabilt och starkare IFK Velen.

ÄFF vann dagens första match, som spelades mot Rottneros IK, med 2-0 efter två mål av inhoppande Jimmie Larsson i andra halvlek. I första halvlek skapade Anders Sigurdsson två lägen genom ren viljestyrka, men nådde inte riktigt ända fram. ÄFF hade ingen stor mängd målchanser i den första halvleken i övrigt, men några avslut från Johan Ahlberg, Dawid Norell och Andreas Svanberg seglade utanför målet medan Karl Norell träffade stolpen. I andra halvlek kom laget dock loss ordentligt och dominerade matchen helt, med två mål och överlägset spelövertag.

Energin tog slut

Av de sjutton som deltog mot RIK fanns nio kvar och deltog även i nästa match mot IFK Velen. Det märktes att orken började tryta, men försvarsmässigt gjorde ÄFF en bra match. Tomas Gunnarsson och Christoffer Branzén höll som mittbackar ihop det hela, även om Velen bjöd på många prövningar. Motståndarna gjorde ett mål bakåt i vardera halvlek. Defensivt jobbade ÄFF på bra, men skapade i stort sett inga målchanser alls mot ett stabilt och starkare IFK Velen.

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.