2016-02-22 11:24

2016-02-22 11:24

Fina prestationer av Fryksdalsåkare

LÄNGDSKIDOR: Värmland femma i Ica cup i Ulricehamn

– Den roligaste skidtävlingen någonsin!
Det tyckte Filip Strand, Sunne SLF, efter att ha deltagit i Ica cup riksfinal under helgen.

Ica cup är en tävling som syftar till att årligen kora Sveriges bästa längdskiddistrikt i ålderskategorin 13-14 år. Värmland blev i år femma, det bästa resultatet på flera år. För tredje året i rad genomfördes den i Ulricehamn.

Sju från Fryksdalen

I Värmlandslaget ingick totalt 31 åkare. Sju av dem kom från Fryksdalen. Olivia Ednarsson representerade Brandsbols SK, Erik Bryne IK Fryken medan Rebecka Westlund, Thea Braneby, Joel Eriksson, Filip Strand och Hjalmar Berg tävlar för Sunne SLF.

Hela arrangemanget bygger på gemenskap och att det ska vara kul att åka skidor. Alla tävlande bor och äter på samma skola, tävlingen invigs med fackeltåg, man äter kamratmiddag och tävlar i olika lekar. Åkarna tävlade sedan i fyra grenar, distans 3,3 kilometer, sprint, skicross och i tre olika stafetter; kort, lång och skicross.

– Det är så roligt att vara med skidkompisarna och träffa nya vänner, tyckte Olivia Ednarsson.

Sprint roligast

I klassen herrar 13 år fanns Erik Bryne, Filip Strand och Hjalmar Berg med bland de fjorton främsta i alla tre individuella loppen.

– Sprinttävlingen var roligast. Innan sprintloppet kände jag mig inte som en sprinter, men när jag väl startade kunde jag jobba hela tiden. Jag kände mig stark i uppförsbackarna och orkade åka på bra i nerförsbackarna, berättade Hjalmar Berg.

Ica cup är en tävling som syftar till att årligen kora Sveriges bästa längdskiddistrikt i ålderskategorin 13-14 år. Värmland blev i år femma, det bästa resultatet på flera år. För tredje året i rad genomfördes den i Ulricehamn.

Sju från Fryksdalen

I Värmlandslaget ingick totalt 31 åkare. Sju av dem kom från Fryksdalen. Olivia Ednarsson representerade Brandsbols SK, Erik Bryne IK Fryken medan Rebecka Westlund, Thea Braneby, Joel Eriksson, Filip Strand och Hjalmar Berg tävlar för Sunne SLF.

Hela arrangemanget bygger på gemenskap och att det ska vara kul att åka skidor. Alla tävlande bor och äter på samma skola, tävlingen invigs med fackeltåg, man äter kamratmiddag och tävlar i olika lekar. Åkarna tävlade sedan i fyra grenar, distans 3,3 kilometer, sprint, skicross och i tre olika stafetter; kort, lång och skicross.

– Det är så roligt att vara med skidkompisarna och träffa nya vänner, tyckte Olivia Ednarsson.

Sprint roligast

I klassen herrar 13 år fanns Erik Bryne, Filip Strand och Hjalmar Berg med bland de fjorton främsta i alla tre individuella loppen.

– Sprinttävlingen var roligast. Innan sprintloppet kände jag mig inte som en sprinter, men när jag väl startade kunde jag jobba hela tiden. Jag kände mig stark i uppförsbackarna och orkade åka på bra i nerförsbackarna, berättade Hjalmar Berg.

  • Helena Berg

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.