2016-02-16 08:29

2016-02-16 08:29

Play-off belöning för Sunnes unga slitvargar

ISHOCKEY: En hockeyfågel som flög mot alla odds

Det går bra för Sunne IK – och inte bara för a-laget. Även J18-laget har en mycket framgångsrik säsong; hittills har man rott hem 54 poäng och säkrade i söndags en plats till play-off.
– Spelarna har utvecklats kolossalt mycket den här säsongen, säger Peter Lindgren, lagledare.

Framgångarna förundrar till och med lagledaren själv. För två år sedan fanns enbart fem spelare kvar i J18-laget på grund av att många flyttat för gymnasiestudier på annan ort. Genom samarbete med SG Broby sydde man ihop ett program som var anpassad för att eleverna skulle kunna läsa sin valda utbildning på hemorten och fortsätta spela i laget.

Nästan tredubblats

Första året var det nio killar som tillsammans med några yngre pojklagspelare och några dispenser tränade ihop och skrapade ihop arton poäng.

– I år har vi jobbat med en betydligt större trupp; 26 stycken varav två överåriga. Till hösten återuppstår ett äldre juniorlag och då har vi allt som behövs för att försörja a-laget med egna produkter i framtiden, säger Peter Lindgren.

Ligger tvåa

Denna säsong har också framgångarna kommit. Hittills ligger man tvåa i serien med 54 poäng, vilket bara är en poäng mindre än serieledande Forshaga IF. De leder antal vunna matcher med 18 stycken samt målligan med 166 mål. Samtidigt har laget också det näst lägsta antalet insläppta mål; 76 stycken.

– Vi har haft en fantastisk säsong; spelarna har utvecklats kolossalt mycket.

Vässar klorna

I och med de två sista omgångarnas segrar med 10–1 mot Grums i torsdags och 6–2 mot Åmål i söndags säkrade Sunne platsen i play-off. En ny, häftig utmaning för killarna, som först kommer att möta Kumla hemma i Helmia arena till helgen.

– Det kommer att bli en riktig hockeyfest till helgen, då vi kommer att ställas mot ett av Mellansveriges bästa juniorlag.

Elitchans

Segraren kommer sedan att möta andra lag i en serie i mars, där två platser till elit ligger i potten.

– Vi hoppas verkligen att folk i Sunne ställer upp och kommer och tittar på våra juniorer i helgen, för det är de verkligen värda, säger Peter Lindgren.

Framgångarna förundrar till och med lagledaren själv. För två år sedan fanns enbart fem spelare kvar i J18-laget på grund av att många flyttat för gymnasiestudier på annan ort. Genom samarbete med SG Broby sydde man ihop ett program som var anpassad för att eleverna skulle kunna läsa sin valda utbildning på hemorten och fortsätta spela i laget.

Nästan tredubblats

Första året var det nio killar som tillsammans med några yngre pojklagspelare och några dispenser tränade ihop och skrapade ihop arton poäng.

– I år har vi jobbat med en betydligt större trupp; 26 stycken varav två överåriga. Till hösten återuppstår ett äldre juniorlag och då har vi allt som behövs för att försörja a-laget med egna produkter i framtiden, säger Peter Lindgren.

Ligger tvåa

Denna säsong har också framgångarna kommit. Hittills ligger man tvåa i serien med 54 poäng, vilket bara är en poäng mindre än serieledande Forshaga IF. De leder antal vunna matcher med 18 stycken samt målligan med 166 mål. Samtidigt har laget också det näst lägsta antalet insläppta mål; 76 stycken.

– Vi har haft en fantastisk säsong; spelarna har utvecklats kolossalt mycket.

Vässar klorna

I och med de två sista omgångarnas segrar med 10–1 mot Grums i torsdags och 6–2 mot Åmål i söndags säkrade Sunne platsen i play-off. En ny, häftig utmaning för killarna, som först kommer att möta Kumla hemma i Helmia arena till helgen.

– Det kommer att bli en riktig hockeyfest till helgen, då vi kommer att ställas mot ett av Mellansveriges bästa juniorlag.

Elitchans

Segraren kommer sedan att möta andra lag i en serie i mars, där två platser till elit ligger i potten.

– Vi hoppas verkligen att folk i Sunne ställer upp och kommer och tittar på våra juniorer i helgen, för det är de verkligen värda, säger Peter Lindgren.

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.