2016-02-12 09:28

2016-02-12 09:28

Sunne klart för play off

ISHOCKEY: Stabil insats borta mot NIK Karlstad

Bottenlaget NIK Karlstad blev en enkel nöt att knäcka för gästande Sunne IK i tisdags. Segern skrevs till slut till 2–7 (0–4, 0–3, 2–0).
– Vi skapade många chanser och fick utdelning. Då rullar det på. säger tränaren Mikael Johansson.

Sunne IK gick inte i underskattningsfällan utan var fullt fokuserade från början.

– Vi satte tryck på dem direkt från första nedsläpp och hade väl ett skott i stolpen efter bara 20 sekunder.

Disciplinerat spel

Matchplanen var att hela tiden försöka fortsätta att skapa saker framåt. Att aldrig slå av på takten.

– Det lyckades vi väldigt bra med. Det är alltid svårt att knyta ihop säcken när man kanske är det något starkare laget, men vi spelade bra och disciplinerat. Sedan hjälpte det ju till att vi fick utdelning. 0–1 kom redan efter 2.40.

Sunne spelade bra och hade ett konstant spelövertag i de två första perioderna som man vann med 0–4 och 0–3.

– Vi hade flera bra målchanser i varje byte och allt flöt på. Sedan, när vi leder med sju mål, ja då kom ju det där lite nonchalanta spelet. Man tappar lite fokus och tar inte det där extra skäret. Och det funkar inte i Alltrean, konstaterar Mikael Johansson.

Nu lyckades bara NIK Karlstad bara göra två mål i sista perioden så det var aldrig någon fara på taket för Sunne. Bortasegern var kassaskåpssäker och nu är man klara för play off 1.

– Som sagt, en bra match som helhet och jag vill ge extra plus till hela tredjefemman med backarna David Seiser och Andreas Dahlgren och anfallarna Adam Prytz, Marcus Grönqvist och Anton Larsson.

Play off-klart

Trots att det återstår en omgång av Alltrean är det redan klart att det blir Sunne och Örnen som får möta antingen Kristinehamn eller Kungsör i bäst av tre matcher. Segrarna möts i play off 2 och går, tillsammans med Alltrean-suveränerna HC Flyers, till Kvalserien till division 2.

– Många hinder att passera, men vi är med i matchen och ska ge allt matchen (ikväll, fredag) mot Flyers. Kommer vi före Örnen får vi nämligen fördel av hemmaplan i en avgörande tredje match i play off 2, avslutar Mikael Johansson.

Sunne IK gick inte i underskattningsfällan utan var fullt fokuserade från början.

– Vi satte tryck på dem direkt från första nedsläpp och hade väl ett skott i stolpen efter bara 20 sekunder.

Disciplinerat spel

Matchplanen var att hela tiden försöka fortsätta att skapa saker framåt. Att aldrig slå av på takten.

– Det lyckades vi väldigt bra med. Det är alltid svårt att knyta ihop säcken när man kanske är det något starkare laget, men vi spelade bra och disciplinerat. Sedan hjälpte det ju till att vi fick utdelning. 0–1 kom redan efter 2.40.

Sunne spelade bra och hade ett konstant spelövertag i de två första perioderna som man vann med 0–4 och 0–3.

– Vi hade flera bra målchanser i varje byte och allt flöt på. Sedan, när vi leder med sju mål, ja då kom ju det där lite nonchalanta spelet. Man tappar lite fokus och tar inte det där extra skäret. Och det funkar inte i Alltrean, konstaterar Mikael Johansson.

Nu lyckades bara NIK Karlstad bara göra två mål i sista perioden så det var aldrig någon fara på taket för Sunne. Bortasegern var kassaskåpssäker och nu är man klara för play off 1.

– Som sagt, en bra match som helhet och jag vill ge extra plus till hela tredjefemman med backarna David Seiser och Andreas Dahlgren och anfallarna Adam Prytz, Marcus Grönqvist och Anton Larsson.

Play off-klart

Trots att det återstår en omgång av Alltrean är det redan klart att det blir Sunne och Örnen som får möta antingen Kristinehamn eller Kungsör i bäst av tre matcher. Segrarna möts i play off 2 och går, tillsammans med Alltrean-suveränerna HC Flyers, till Kvalserien till division 2.

– Många hinder att passera, men vi är med i matchen och ska ge allt matchen (ikväll, fredag) mot Flyers. Kommer vi före Örnen får vi nämligen fördel av hemmaplan i en avgörande tredje match i play off 2, avslutar Mikael Johansson.

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.