2016-01-30 11:30

2016-01-30 11:30

Sunne föll mot Skultuna

ISHOCKEY: "Det håller inte att dra på sig utvisningar"

Det krävdes straffläggning för att skilja Sunne IK och Skultuna IS åt i Helmia Arena på fredagen.
Bortalaget stod till slut som segrare med 3–4 (1–2, 1–0, 1–1, 0–0, 0–1).

Sunne IK:s tränare Mikael Johansson är inte speciellt entusiastisk över lagets prestation.

– Vi kom inte upp på den nivå där vi kan och bör vara. Sedan drog vi på oss onödiga utvisningar i första perioden och det håller inte. Skultuna spelade bra i power play samtidigt som vi bommade markering. Tack vare det kunde de ta en tvåmålsledning och där avgjordes ju i praktiken matchen.

Tuff serie

Sunne kunde reducera innan första perioden var över och sedan var matchen jämn.

– I spel fem mot fem tycker jag faktiskt att vi var det bättre laget, men som sagt, vi gör misstag och det funkar inte i den här tuffa serien, säger Mikael Johansson som ger ett plus till 16-årige talangen Olle Persson.

– En kämpastark forward från våra egna led som bara blommar ut mer och mer. Han gör det väldigt bra.

Står mellan fyra lag

I Alltreans tabell har HC Flyers från Karlskoga seglat ifrån och kampen om de två platser som ger fortsatt kvalspel till division 2 står mellan fyra lag. Sunne IK och Guldsmedshytte SK med tio poäng och HC Örnen och Skultuna IS med nio respektive åtta poäng.

Närmast väntar tisdagsmatch mot Guldsmedshytte SK borta.

– Alla matcher är oerhört tuffa och viktiga. Vi ska spela om det. Alla lag går alltid på pumpen någon gång i en sådan här serie så det är bara att hänga i, avslutar Mikael Johansson.

Sunne IK:s tränare Mikael Johansson är inte speciellt entusiastisk över lagets prestation.

– Vi kom inte upp på den nivå där vi kan och bör vara. Sedan drog vi på oss onödiga utvisningar i första perioden och det håller inte. Skultuna spelade bra i power play samtidigt som vi bommade markering. Tack vare det kunde de ta en tvåmålsledning och där avgjordes ju i praktiken matchen.

Tuff serie

Sunne kunde reducera innan första perioden var över och sedan var matchen jämn.

– I spel fem mot fem tycker jag faktiskt att vi var det bättre laget, men som sagt, vi gör misstag och det funkar inte i den här tuffa serien, säger Mikael Johansson som ger ett plus till 16-årige talangen Olle Persson.

– En kämpastark forward från våra egna led som bara blommar ut mer och mer. Han gör det väldigt bra.

Står mellan fyra lag

I Alltreans tabell har HC Flyers från Karlskoga seglat ifrån och kampen om de två platser som ger fortsatt kvalspel till division 2 står mellan fyra lag. Sunne IK och Guldsmedshytte SK med tio poäng och HC Örnen och Skultuna IS med nio respektive åtta poäng.

Närmast väntar tisdagsmatch mot Guldsmedshytte SK borta.

– Alla matcher är oerhört tuffa och viktiga. Vi ska spela om det. Alla lag går alltid på pumpen någon gång i en sådan här serie så det är bara att hänga i, avslutar Mikael Johansson.