2016-01-28 16:49

2016-01-28 16:49

"Jag är nöjd med alltihop"

LÄNGDSKIDOR: Fina resultat

Det blev en kanonhelg för Sunnekillen Gabriel Strid när han tävlade i Tour de Mösseberg i Falköping förra helgen. Med två tredjeplaceringar och snabbast tid av alla seniorer i jaktstarten kan han inte vara annat än nöjd.
– Jag känner att jag är i god form, säger han.

Tour de Mösseberg är en fyra grenars längdskidtävling som hålls på Mösseberg i Falköping. Gabriel Strid tävlade i alla grenar i sin klass och kom hem med fina placeringar i bagaget.

– Jag är nöjd med alla tävlingsresultat, säger han.

Första tävlingsdagen inleddes med 100 meter sprint. Den genomfördes i fyra deltävlingar. Gabriel tog sig ända till finalen och en hedrande bronsplacering.

Bra form

I grenen teknikspurt om 750 meter tog sig Gabriel till fjärdeplats med tiden 1:45.30. Senare samma dag körde han också distanstävling 12 kilometer klassisk stil. Också där blev Gabriel trea i sin klass med poängen 82.3 och tiden 34:36.80. Och i grenen final climb om 2,1 kilometer tog han sig hela vägen till guldplaceringen med tiden 6:24.80.

– Jag har inte hållit på med skidåkning i så många år. Jag hade nog bara åkt i ett och ett halvt år när jag började på Skidgymnasiet i Torsby. Sedan dess har det gått framåt väldigt fort. Jag känner att jag är i god form och jag hoppas att det håller i sig till längdskidor-SM i Torsby i mars.

Tour de Mösseberg är en fyra grenars längdskidtävling som hålls på Mösseberg i Falköping. Gabriel Strid tävlade i alla grenar i sin klass och kom hem med fina placeringar i bagaget.

– Jag är nöjd med alla tävlingsresultat, säger han.

Första tävlingsdagen inleddes med 100 meter sprint. Den genomfördes i fyra deltävlingar. Gabriel tog sig ända till finalen och en hedrande bronsplacering.

Bra form

I grenen teknikspurt om 750 meter tog sig Gabriel till fjärdeplats med tiden 1:45.30. Senare samma dag körde han också distanstävling 12 kilometer klassisk stil. Också där blev Gabriel trea i sin klass med poängen 82.3 och tiden 34:36.80. Och i grenen final climb om 2,1 kilometer tog han sig hela vägen till guldplaceringen med tiden 6:24.80.

– Jag har inte hållit på med skidåkning i så många år. Jag hade nog bara åkt i ett och ett halvt år när jag började på Skidgymnasiet i Torsby. Sedan dess har det gått framåt väldigt fort. Jag känner att jag är i god form och jag hoppas att det håller i sig till längdskidor-SM i Torsby i mars.