2016-01-08 08:50

2016-01-08 08:50

Omstart för innebandyn

INNEBANDY: Nytt år och nya serietag för Sunne IBK

I helgen inleds vårsäsongen för innebandyn. Damerna möter serieledarna Karlstad IBF U och herrarna möter Karlstads IBF U som ligger sexa i herrtrean.

Efter en tuff höstsäsong med en placering långt ner i tabellen inleder damlaget vårsäsongen i positiv anda. Ett par nyförvärv har kommit till som förstärkning i den något tunna truppen.

– Höstsäsongen var jobbig för oss med mycket skador med mera. Vi har varit sårbara, till en av matcherna i höstas blev det kris, då vi bara var fem tjejer klara för spel. Vi har nu fått ett par extra spelare som tränat med oss senaste veckan, säger tränaren Lennart Hagelin.

Kämpainsats för damerna

Han ser positivt på premiären.

– Det är alltid roligt med säsongstart, men det är klart, vi möter serieledarna, så det blir ingen lätt uppgift. Vi är ett härligt gäng som inte ska ge upp utan vi ska gå in och göra så gott vi kan.

Planerat segertåg

Herrarna har haft en lyckad höstsäsong med en fin segersvit i serien. På nio spelade matcher har laget vunnit åtta av dem, vilket resulterat i serieledning och där har truppen för avsikt att stanna säsongen ut.

– Det ser utan tvekan bra ut inför omstarten. Vi ska fortsätta segertåget, Men vi får inte vara nöjda, sitta still och tro att allt bara flyter på. Vi ska fortsatt vara ödmjuka inför uppgiften och gå in och ta en match i taget, säger Reidar Spets, tränare för herrlaget.

Behålla lugnet

Motståndet i kvällens match blir Karlstad IBF U.

– Det är ett piggt och framåt lag, så det kan bli lurigt då de kan ha med några riktigt vassa spelare. Det gäller för oss att behålla lugnet, använda oss av taktik och sätta målen för att nå dit vi vill, säger Reidar Spets.

Efter en tuff höstsäsong med en placering långt ner i tabellen inleder damlaget vårsäsongen i positiv anda. Ett par nyförvärv har kommit till som förstärkning i den något tunna truppen.

– Höstsäsongen var jobbig för oss med mycket skador med mera. Vi har varit sårbara, till en av matcherna i höstas blev det kris, då vi bara var fem tjejer klara för spel. Vi har nu fått ett par extra spelare som tränat med oss senaste veckan, säger tränaren Lennart Hagelin.

Kämpainsats för damerna

Han ser positivt på premiären.

– Det är alltid roligt med säsongstart, men det är klart, vi möter serieledarna, så det blir ingen lätt uppgift. Vi är ett härligt gäng som inte ska ge upp utan vi ska gå in och göra så gott vi kan.

Planerat segertåg

Herrarna har haft en lyckad höstsäsong med en fin segersvit i serien. På nio spelade matcher har laget vunnit åtta av dem, vilket resulterat i serieledning och där har truppen för avsikt att stanna säsongen ut.

– Det ser utan tvekan bra ut inför omstarten. Vi ska fortsätta segertåget, Men vi får inte vara nöjda, sitta still och tro att allt bara flyter på. Vi ska fortsatt vara ödmjuka inför uppgiften och gå in och ta en match i taget, säger Reidar Spets, tränare för herrlaget.

Behålla lugnet

Motståndet i kvällens match blir Karlstad IBF U.

– Det är ett piggt och framåt lag, så det kan bli lurigt då de kan ha med några riktigt vassa spelare. Det gäller för oss att behålla lugnet, använda oss av taktik och sätta målen för att nå dit vi vill, säger Reidar Spets.