2015-12-03 14:47

2015-12-03 14:47

Andrea Holm prisad

FOTBOLL: "Ett framtidslöfte inom tränarkåren"

Andrea Holm utsågs till årets ungdomsledare vid den värmländska fotbollsfesten på Scandic Arvika i lördags.
– Jätteroligt, en boost att fortsätta, konstaterar den tjugoåriga Sunnetjejen.

Andrea Holm började spela fotboll redan som liten. Tränarjobbet däremot, provade hon på för första gången för två år sedan.

– IFK Sunnes 00-lag behövde en tränare. Min brorsa spelade där och då föreslog pappa att jag skulle bli tränare. Jag hade varit ledare inom friidrotten när jag var runt fjorton och trivdes bra i rollen så jag bestämde mig för att testa, berättar hon.

Svårt kombinera

Hon trivdes så bra, att hon valde att sluta att spela själv.

– Det är svårt att hinna med att kombinera båda och eftersom jag kände att det gick bättre för mig i rollen som tränare, så valde jag den.

Hon är bara fem år äldre än killarna hon tränar, men det har hon aldrig sett som något hinder eller problem.

– Jag tror inte killarna tänker på det alls. Visst, ibland har de svårt att fokusera och koncentrera sig och kan tappa respekten för mig, men de är trots allt tonåringar och jag tror att de hade varit likadana mot vilken tränare som helst. Då är det bara att säga till dem en extra gång. Det är inget stort bekymmer.

Ser utvecklingen

Andrea är även zontränare för Värmlands fotbollsförbund för flickor födda 02, där hon först har öppna samlingar och sedan är med och tar ut spelare till Värmlandslägren. Och Andrea stortrivs.

– Det är jättekul att se hur ungdomarna utvecklas. Att se att de lär sig och blir bättre spelare. Att se skillnad och veta att jag är delaktig i deras utveckling, berättar hon.

Målmedveten

Motiveringen löd: ”En ung ledare som tagit plats i en grabbig förening. Hon får alla spelare att synas, känna sig viktiga och delaktiga. Som 20-åring har hon på ett mycket framgångsrikt sätt skapat en teamkänsla bland P15/16-spelarna som är unikt.

Trots sin unga ålder har hon en säregen målmedvetenhet och med ett stort engagemang uppfostrar, tränar och lyfter hon varje enskild spelare. Ett framtidslöfte inom tränarkåren!

Hon har under året även varit zontränare för Värmlands FF i flickor 15”.

Andrea Holm började spela fotboll redan som liten. Tränarjobbet däremot, provade hon på för första gången för två år sedan.

– IFK Sunnes 00-lag behövde en tränare. Min brorsa spelade där och då föreslog pappa att jag skulle bli tränare. Jag hade varit ledare inom friidrotten när jag var runt fjorton och trivdes bra i rollen så jag bestämde mig för att testa, berättar hon.

Svårt kombinera

Hon trivdes så bra, att hon valde att sluta att spela själv.

– Det är svårt att hinna med att kombinera båda och eftersom jag kände att det gick bättre för mig i rollen som tränare, så valde jag den.

Hon är bara fem år äldre än killarna hon tränar, men det har hon aldrig sett som något hinder eller problem.

– Jag tror inte killarna tänker på det alls. Visst, ibland har de svårt att fokusera och koncentrera sig och kan tappa respekten för mig, men de är trots allt tonåringar och jag tror att de hade varit likadana mot vilken tränare som helst. Då är det bara att säga till dem en extra gång. Det är inget stort bekymmer.

Ser utvecklingen

Andrea är även zontränare för Värmlands fotbollsförbund för flickor födda 02, där hon först har öppna samlingar och sedan är med och tar ut spelare till Värmlandslägren. Och Andrea stortrivs.

– Det är jättekul att se hur ungdomarna utvecklas. Att se att de lär sig och blir bättre spelare. Att se skillnad och veta att jag är delaktig i deras utveckling, berättar hon.

Målmedveten

Motiveringen löd: ”En ung ledare som tagit plats i en grabbig förening. Hon får alla spelare att synas, känna sig viktiga och delaktiga. Som 20-åring har hon på ett mycket framgångsrikt sätt skapat en teamkänsla bland P15/16-spelarna som är unikt.

Trots sin unga ålder har hon en säregen målmedvetenhet och med ett stort engagemang uppfostrar, tränar och lyfter hon varje enskild spelare. Ett framtidslöfte inom tränarkåren!

Hon har under året även varit zontränare för Värmlands FF i flickor 15”.