2015-12-01 09:55

2015-12-01 09:55

Första förlustmatchen

INNEBANDY: "Man vill inte vara dåliga förlorare, men vi var väldigt missnöjda"

Sunne IBK har tidigare vunnit varje match under säsongen, men i söndags mötte de sin första förlust. Länge höll de ledningen, men i förlängningen ryckte Nordmarkens IBF ifrån och vann med 7–6.
– Men vi tar med en viktig poäng och leder fortfarande serien, säger spelande tränaren Per–Ove ”Guss” Gustavsson.

In i det sista såg Sunne IBK ut att vinna. Med 2–1 efter första perioden och 4–2 efter den andra, kändes övertaget stabilt inför tredje perioden. Men det växlar snabbt i innebandy, och Nordmarkens IBF körde alla växlar på max i sista perioden.

– Vi gör 5–2 och 6–2 ganska snart, men de knappar in och gör 3–6, 4–6, 5–6 och 6–6. Matchen går till sudden death och då lyckades de även få in ett sjunde mål i 4,14, säger Guss.

Leder ännu

En snöplig förlust på målsnöret i en match som var mycket hård.

– Man vill ju inte skylla ifrån sig när man förlorar, men det fysiska var långt över gränsen och domarnivån alldeles för hög. Och så hade vi många frånvarande spelare. Man vill inte vara dåliga förlorare, men vi var väldigt missnöjda över raset. Men det är ändå en poäng vi får med oss, och vi leder fortfarande serien, säger Guss.

In i det sista såg Sunne IBK ut att vinna. Med 2–1 efter första perioden och 4–2 efter den andra, kändes övertaget stabilt inför tredje perioden. Men det växlar snabbt i innebandy, och Nordmarkens IBF körde alla växlar på max i sista perioden.

– Vi gör 5–2 och 6–2 ganska snart, men de knappar in och gör 3–6, 4–6, 5–6 och 6–6. Matchen går till sudden death och då lyckades de även få in ett sjunde mål i 4,14, säger Guss.

Leder ännu

En snöplig förlust på målsnöret i en match som var mycket hård.

– Man vill ju inte skylla ifrån sig när man förlorar, men det fysiska var långt över gränsen och domarnivån alldeles för hög. Och så hade vi många frånvarande spelare. Man vill inte vara dåliga förlorare, men vi var väldigt missnöjda över raset. Men det är ändå en poäng vi får med oss, och vi leder fortfarande serien, säger Guss.