2015-11-27 06:00

2015-11-27 10:12

"Vi ska ha kul och kriga i 90 minuter varje match"

FOTBOLL: Ämterviks FF rustar för framgångsrikt gäng i ny division

Nästa säsong spelar ÄFF:s damer i division 2. Med högre division kommer också högre krav och insatser. För närvarande görs ett febrilt jobb för att sätta truppen som ska hålla laget kvar i tvåan.

– Truppen är närapå intakt så när som på någon enstaka tjej, säger sportchefen Thomas Gräsberg i ett pressmeddelande.

Efter att ha fallit på målsnöret de senaste två åren var det i höstas ÄFF:s tur att vinna en plats i division två. Men själva divisionslyftet är inte den enda nyheten för laget. Säsongen 2016 kommer att visa upp flera nya spelare och även en ny tränare.

Hårt arbetande

– Truppen från i fjol är närapå intakt sånär som på någon enstaka tjej. Vi har dock ett par kvar som inte bestämt sig än, men som vi hoppas vill vara med på resan som vi nu snart startar, säger sportchefen Thomas Gräsberg.

– På tränarsidan jobbar vi just nu med att rekrytera en första tränare, som kommer att assisteras av våra två eldsjälar Anders ”Ahla” Ahlberg och Maggie Ahlberg. Dessa är hårt arbetande individer som betyder oerhört mycket för laget, inte bara som ledare utan också för allt jobb vid sidan av planen.

Kul krigande

Bianca Jonsson och Emelie Bergh har valt att spela med ÄFF även nästa säsong. Bianca stod för 11 mål under den gångna säsongen medan Emelie regerade i backlinjen.

– Mina förväntningar av säsongen 2016 är att vi ska ha riktigt kul och att vi ska kriga i 90 min varje match. Sedan hoppas jag att jag kommer att utvecklas ännu mer som fotbollsspelare och få vara skadefri och frisk hela året, säger Emelie Bergh.

Även Johanna Bergh, Linn Olsson, Erica Kolm och Carolina Norberg, som gör comeback i laget efter att ha blivit mamma, kommer att vara en del av truppen nästa år.

Ödmjuk inställning

Thomas Gräsberg berättar att man har stora ambitioner för säsongen och att laget har en god chans att placera sig högt i tvåan. Men att man får ställa sig ödmjuk när det är mycket som är oprövat.

– Målsättningen för laget på sikt kan nog vara att vara med i den absoluta toppen. Men man vet aldrig; med ny tränare och nya spelare kan allt hända. För egen del hoppas jag att tjejerna utvecklas ytterligare några snäpp och spelar en underhållande fotboll.

Många eldsjälar

Han passar också på att tacka alla som bidragit till att föregående säsong blev så framgångsrik.

– Ämterviks FF är en fantastisk förening att få vara en del av. Det är många eldsjälar som väger sin tid åt föreningen och verkligen en klubb att trivas i. Jag vill tacka alla för ett fantastiskt engagemang under 2015.

Efter att ha fallit på målsnöret de senaste två åren var det i höstas ÄFF:s tur att vinna en plats i division två. Men själva divisionslyftet är inte den enda nyheten för laget. Säsongen 2016 kommer att visa upp flera nya spelare och även en ny tränare.

Hårt arbetande

– Truppen från i fjol är närapå intakt sånär som på någon enstaka tjej. Vi har dock ett par kvar som inte bestämt sig än, men som vi hoppas vill vara med på resan som vi nu snart startar, säger sportchefen Thomas Gräsberg.

– På tränarsidan jobbar vi just nu med att rekrytera en första tränare, som kommer att assisteras av våra två eldsjälar Anders ”Ahla” Ahlberg och Maggie Ahlberg. Dessa är hårt arbetande individer som betyder oerhört mycket för laget, inte bara som ledare utan också för allt jobb vid sidan av planen.

Kul krigande

Bianca Jonsson och Emelie Bergh har valt att spela med ÄFF även nästa säsong. Bianca stod för 11 mål under den gångna säsongen medan Emelie regerade i backlinjen.

– Mina förväntningar av säsongen 2016 är att vi ska ha riktigt kul och att vi ska kriga i 90 min varje match. Sedan hoppas jag att jag kommer att utvecklas ännu mer som fotbollsspelare och få vara skadefri och frisk hela året, säger Emelie Bergh.

Även Johanna Bergh, Linn Olsson, Erica Kolm och Carolina Norberg, som gör comeback i laget efter att ha blivit mamma, kommer att vara en del av truppen nästa år.

Ödmjuk inställning

Thomas Gräsberg berättar att man har stora ambitioner för säsongen och att laget har en god chans att placera sig högt i tvåan. Men att man får ställa sig ödmjuk när det är mycket som är oprövat.

– Målsättningen för laget på sikt kan nog vara att vara med i den absoluta toppen. Men man vet aldrig; med ny tränare och nya spelare kan allt hända. För egen del hoppas jag att tjejerna utvecklas ytterligare några snäpp och spelar en underhållande fotboll.

Många eldsjälar

Han passar också på att tacka alla som bidragit till att föregående säsong blev så framgångsrik.

– Ämterviks FF är en fantastisk förening att få vara en del av. Det är många eldsjälar som väger sin tid åt föreningen och verkligen en klubb att trivas i. Jag vill tacka alla för ett fantastiskt engagemang under 2015.