2015-11-27 10:11

2015-11-27 10:11

"Vi lyfte under matchen"

ISHOCKEY: Sunne IK höll nollan på bortaplan

Sunne IK:s segertåg på isen fortsätter. I måndags kväll mötte laget IFK Munkfors 2 på bortaplan. Trots att motståndarna hade bättre spel i början lyckades Sunne knappa in och göra alla matchens fem mål.

– Vi lyfte oss under matchen efter en dålig inledning och höll nollan på bortaplan. Det är vi nöjda med, hälsar laget via sin facebooksida.

Matchen började trögt för Sunne IK. Varken skridskoåkningen eller passningsspelet kom i gång ordentligt för laget och första periodens spel lämnade mycket övrigt att önska.

Mål i underläge

Munkfors hade ett bättre passningsspel och flera bra mållägen. Men trots det spelmässiga underläget lyckades Sunne IK ändå göra periodens enda mål, som sattes av Ola Grönqvist efter 3.46.

Hårt spel

Andra perioden startade betydligt bättre för Sunne IK. Munkfors drog på sig två utvisningar vilket gav Sunne möjlighet att etablera sitt spel och höja tempot. Vid 8.06 gjorde Jon Werme lagets och matchens andra mål efter en mycket fin passning av Erik Berntsen. 2–0 kvarstod till paus i en period som uppvisade ett tufft spel från bägge lagen och med många utvisningar.

Målserie

I tredje perioden lossnade det ordentligt för Sunne IK, och utdelningen kom vid 2.48 då Adam Prytz gjorde 3–0 efter en sargretur. Sunne skapade flera målchanser och sex minuter efter Adams mål gjorde Ola Grönqvist 4–0 i powerplay. När endast en minut återstod av perioden lyckades Daniel Nilsson sätta det sista målet i en match som alltså slutade med 5–0 till Sunne IK.

– Vi lyfte oss under matchen efter en dålig inledning och höll nollan på bortaplan. Det är vi nöjda med, meddelar lagledningen via sin facebooksida.

Ny utmaning

I kväll spelar Sunne IK mot Säffle HC hemma i Helmia Arena.

– Det kommer att bli en betydligt hårdare match, skriver man på facebooksidan.

Matchen började trögt för Sunne IK. Varken skridskoåkningen eller passningsspelet kom i gång ordentligt för laget och första periodens spel lämnade mycket övrigt att önska.

Mål i underläge

Munkfors hade ett bättre passningsspel och flera bra mållägen. Men trots det spelmässiga underläget lyckades Sunne IK ändå göra periodens enda mål, som sattes av Ola Grönqvist efter 3.46.

Hårt spel

Andra perioden startade betydligt bättre för Sunne IK. Munkfors drog på sig två utvisningar vilket gav Sunne möjlighet att etablera sitt spel och höja tempot. Vid 8.06 gjorde Jon Werme lagets och matchens andra mål efter en mycket fin passning av Erik Berntsen. 2–0 kvarstod till paus i en period som uppvisade ett tufft spel från bägge lagen och med många utvisningar.

Målserie

I tredje perioden lossnade det ordentligt för Sunne IK, och utdelningen kom vid 2.48 då Adam Prytz gjorde 3–0 efter en sargretur. Sunne skapade flera målchanser och sex minuter efter Adams mål gjorde Ola Grönqvist 4–0 i powerplay. När endast en minut återstod av perioden lyckades Daniel Nilsson sätta det sista målet i en match som alltså slutade med 5–0 till Sunne IK.

– Vi lyfte oss under matchen efter en dålig inledning och höll nollan på bortaplan. Det är vi nöjda med, meddelar lagledningen via sin facebooksida.

Ny utmaning

I kväll spelar Sunne IK mot Säffle HC hemma i Helmia Arena.

– Det kommer att bli en betydligt hårdare match, skriver man på facebooksidan.

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.