2015-11-17 14:04

2015-11-17 14:04

Sunne IBK får godkänt i de två sista perioderna

INNEBANDY: Spelade 6–7 mot Skattkärr

Bättre och bättre. Det började inte så bra för innebandydamerna i helgens match. Det rättade till sig en hel del i andra och tredje perioden, men hemmalaget nådde inte ända fram och matchen slutade i förlust med 6–7.

Skattkärr, som ligger femma i tabellen, gjorde hela fem mål i första perioden och det var förstås inte riktigt den start hemmalaget ville ha. De har ofta haft problem med att de får en dipp i andra perioden. Nu fick de det redan i första perioden.

– Vi var inte riktigt med från start och alla gav inte allt och då blir det så. Så i periodpausen pratade vi återigen om att alla i laget måste ge 100 procent, berättar ledaren Lennart Hagelin.

Ett par minuter in i andra perioden utökade Skattkärr ledningen med ännu ett mål. Men efter det fick Sunne IBK äntligen fart under fötterna. Ellen Johansson gjorde Sunnes första mål. Linnea Persson gjorde 2–6, Ellen Johansson 3–6, Amelia Olsson 4–6 och Emelie Bergh 5–6.

– Alla jobbade tillsammans och då hängde vi med, konstaterar Lennart Hagelin som tycker att hemmalaget hade bättre spel i tredje perioden. Att de hade störst bollinnehav och flest chanser på mål.

Ljus framtid

Fjorton minuter in i tredje perioden gjorde Skattkärr 5–7. Därefter reducerade Sunne till 6 –7. Men då återstod bara åtta sekunder av matchen och några fler mål blev det inte för något av lagen. Matchen slutade i förlust för Sunne, men Lennart är ändå ganska nöjd med matchen. Åtminstone med andra och tredje perioden.

– Så bra som tjejerna spelade stundtals där, har de inte gjort förut så nu känns det mycket bättre. Jag vet att de kan om de vill. Så jag ser ljust på framtiden, säger han.

Till helgen blir det ny hemmamatch för Sunne IBK, som just nu ligger näst sist i tabellen. Då möter de seriefyran Vålberg.

Skattkärr, som ligger femma i tabellen, gjorde hela fem mål i första perioden och det var förstås inte riktigt den start hemmalaget ville ha. De har ofta haft problem med att de får en dipp i andra perioden. Nu fick de det redan i första perioden.

– Vi var inte riktigt med från start och alla gav inte allt och då blir det så. Så i periodpausen pratade vi återigen om att alla i laget måste ge 100 procent, berättar ledaren Lennart Hagelin.

Ett par minuter in i andra perioden utökade Skattkärr ledningen med ännu ett mål. Men efter det fick Sunne IBK äntligen fart under fötterna. Ellen Johansson gjorde Sunnes första mål. Linnea Persson gjorde 2–6, Ellen Johansson 3–6, Amelia Olsson 4–6 och Emelie Bergh 5–6.

– Alla jobbade tillsammans och då hängde vi med, konstaterar Lennart Hagelin som tycker att hemmalaget hade bättre spel i tredje perioden. Att de hade störst bollinnehav och flest chanser på mål.

Ljus framtid

Fjorton minuter in i tredje perioden gjorde Skattkärr 5–7. Därefter reducerade Sunne till 6 –7. Men då återstod bara åtta sekunder av matchen och några fler mål blev det inte för något av lagen. Matchen slutade i förlust för Sunne, men Lennart är ändå ganska nöjd med matchen. Åtminstone med andra och tredje perioden.

– Så bra som tjejerna spelade stundtals där, har de inte gjort förut så nu känns det mycket bättre. Jag vet att de kan om de vill. Så jag ser ljust på framtiden, säger han.

Till helgen blir det ny hemmamatch för Sunne IBK, som just nu ligger näst sist i tabellen. Då möter de seriefyran Vålberg.

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.