2015-11-03 09:20

2015-11-03 09:20

"Nu är det roligt att vara tränare"

ISHOCKEY: En höjdarmatch för Sunne IK

Sunne IK fortsätter sitt segertåg i trean. Matchen mot Hammarö Chiefs i fredags slutade med 8–3 till Sunne IK, som just nu ligger tvåa i serien.
– Man kan inte säga annat än att det går bra, säger Mikael Johansson.

Sunnetränaren hade förväntat sig hårt motstånd på Helmia arena i fredags, men matchen mot Hammarö Chiefs skulle visa sig gå överraskande enkelt.

Bra ishockey

– Vi gjorde en bra match rakt över, och jag är mest nöjd med hur vi utförde själva spelet. Det var väldigt bra ishockey, och vi hade ett väldigt spelövertag hela tiden, trots att det var ett bra lag Hammarö hade med sig.

Stark comeback

Markus Grönqvist gjorde tidigt matchens första mål, som snart följdes upp av Hammarö Chiefs. I andra perioden gjorde Daniel Nilsson två mål och Hannes Berg och Andreas Svanberg ett mål vardera, samtidigt som motståndarna gjorde ytterligare ett mål.

– Daniel har varit skadad hela hösten men gjorde sin comeback i den här matchen, så det är bra förstärkning för oss, säger Mikael Johansson.

Höjdarspel

I tredje perioden blev Sunne IK en man kort på grund av en utvisning, men det påverkade inte måltempot. Erik Olsson, Markus Grönqvist och Erik Berntsen gjorde varsitt mål, och Hammarö Chiefs ett, så att slutresultatet blev 8–3. En bra målsiffra, även om det enligt Mikael Johansson framför allt var det bra spelet som gjorde matchen till en höjdare.

Tränarlycka

– Man kan vinna matcher och så kan man vinna matcher. Den här gången vann vi inte bara på antal mål utan också på att vi spelade väldigt bra ishockey. När det åks mycket skridskor och det är ett bra puckspel, då är det roligt att vara tränare.

Var det någon spelare som stack ut särskilt?

– Jag har gjort det förut, men jag måste återigen lyfta fram vår junior Viktor Nilsson Westlund. Han visade upp ett fantastiskt backspel. Men alla ska ha beröm, för de gjorde en jättefin insats som lag.

Serietvåa

Säsongen så här långt har varit en riktig framgångssaga för Sunne IK, som i nuläget ligger tvåa i serien med endast två poäng från serieledande HC Flyers.

– Man kan inte säga annat än att det går bra nu, säger Mikael Johansson.

Nästa match är ikväll och på bortaplan mot NIK Karlstad.

Sunnetränaren hade förväntat sig hårt motstånd på Helmia arena i fredags, men matchen mot Hammarö Chiefs skulle visa sig gå överraskande enkelt.

Bra ishockey

– Vi gjorde en bra match rakt över, och jag är mest nöjd med hur vi utförde själva spelet. Det var väldigt bra ishockey, och vi hade ett väldigt spelövertag hela tiden, trots att det var ett bra lag Hammarö hade med sig.

Stark comeback

Markus Grönqvist gjorde tidigt matchens första mål, som snart följdes upp av Hammarö Chiefs. I andra perioden gjorde Daniel Nilsson två mål och Hannes Berg och Andreas Svanberg ett mål vardera, samtidigt som motståndarna gjorde ytterligare ett mål.

– Daniel har varit skadad hela hösten men gjorde sin comeback i den här matchen, så det är bra förstärkning för oss, säger Mikael Johansson.

Höjdarspel

I tredje perioden blev Sunne IK en man kort på grund av en utvisning, men det påverkade inte måltempot. Erik Olsson, Markus Grönqvist och Erik Berntsen gjorde varsitt mål, och Hammarö Chiefs ett, så att slutresultatet blev 8–3. En bra målsiffra, även om det enligt Mikael Johansson framför allt var det bra spelet som gjorde matchen till en höjdare.

Tränarlycka

– Man kan vinna matcher och så kan man vinna matcher. Den här gången vann vi inte bara på antal mål utan också på att vi spelade väldigt bra ishockey. När det åks mycket skridskor och det är ett bra puckspel, då är det roligt att vara tränare.

Var det någon spelare som stack ut särskilt?

– Jag har gjort det förut, men jag måste återigen lyfta fram vår junior Viktor Nilsson Westlund. Han visade upp ett fantastiskt backspel. Men alla ska ha beröm, för de gjorde en jättefin insats som lag.

Serietvåa

Säsongen så här långt har varit en riktig framgångssaga för Sunne IK, som i nuläget ligger tvåa i serien med endast två poäng från serieledande HC Flyers.

– Man kan inte säga annat än att det går bra nu, säger Mikael Johansson.

Nästa match är ikväll och på bortaplan mot NIK Karlstad.

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.