2015-10-08 19:18

2015-10-08 19:18

"Det finns ett väldigt bra 'go' i laget nu"

ISHOCKEY: Nytänt lag laddar inför spännande premiärmatch

Ny istid. Ett för många lika säkert hösttecken som gulröda löv och minusgrader på natten är ishockeypremiären. I kväll spelar Sunne IK säsongens första match på bortaplan och mot Forshaga IF 2 – ett helt nytt lag i trean.
– Vi längtar efter att komma i gång och tror att det kan gå jättebra, säger Fredrik Eriksmo, lagets presskontakt.

De obligatoriska premiärnerverna finns där, men det är med mycket mer förväntan och energi än nervositet som Sunne IK tar sig an kvällens match i Ängevi ishall.

– Det är alltid en välbehövlig paus under sommaren, då man får tid att slappna av och reflektera över den säsong som varit. Landa mentalt. Men snart börjar man längta efter hockeyn igen, så nu är vi taggade, säger Fredrik Eriksmo.

Överraskning

Och det blir lite utav en rivstart. Premiärmatchen i kväll blir mot Forshaga IF 2 – ett helt nytt lag i divisionen.

– Det är alltid spännande med nya lag och vi har ju inte jättekoll på deras spelare, så det går inte att tippa något i förväg. Det kommer att bli en överraskning hur det än blir, och en väldigt spännande match, säger Fredrik Eriksmo.

Starkt lag

Inför säsongen har laget tappat tunga spelare i Johan Berntsen, bror till lagkapten Erik Berntsen, Niclas Skoog och Patrik Olsson. Men resten av truppen är intakt och stabil, menar Fredrik Eriksmo, och har dessutom fått god förstärkning i nytillskotten Andreas Svanberg och Sebastian Möörk.

– Det finns ett väldigt bra ”go” i laget nu. Vi längtar efter att komma i gång och tror att det kan gå jättebra.

– Sunne har en lång tradition av division 1- hockey. Att vi inte är där nu beror inte på sportsliga motgångar utan ekonomiska aspekter.

Tränarlyft

Det är en framgångsrik föregående säsong som laget har att leva upp till, menar Fredrik Eriksmo.

– Framför allt var vi starka på hemmaplan; det var bara Filipstad som spelade bättre hemma. Vi gick till kvalspel, det är starkt jobbat. Och så fick vi en ny tränare i Mikael Johansson, vilket verkligen var ett lyft för laget. Han är väldigt meriterad och har lång erfarenhet som både tränare och spelare.

Vilka är era största konkurrenter i serien?

– Det är nog IFK Munkfors 2. Även Säffle HC och Kristinehamns HT har hållit väldigt jämna steg med oss under föregående säsong.

Om du skulle ge dig på en gissning; hur kommer ni att placera er i serien?

– Då vågar jag nog tippa på att vi kommer tvåa.

De obligatoriska premiärnerverna finns där, men det är med mycket mer förväntan och energi än nervositet som Sunne IK tar sig an kvällens match i Ängevi ishall.

– Det är alltid en välbehövlig paus under sommaren, då man får tid att slappna av och reflektera över den säsong som varit. Landa mentalt. Men snart börjar man längta efter hockeyn igen, så nu är vi taggade, säger Fredrik Eriksmo.

Överraskning

Och det blir lite utav en rivstart. Premiärmatchen i kväll blir mot Forshaga IF 2 – ett helt nytt lag i divisionen.

– Det är alltid spännande med nya lag och vi har ju inte jättekoll på deras spelare, så det går inte att tippa något i förväg. Det kommer att bli en överraskning hur det än blir, och en väldigt spännande match, säger Fredrik Eriksmo.

Starkt lag

Inför säsongen har laget tappat tunga spelare i Johan Berntsen, bror till lagkapten Erik Berntsen, Niclas Skoog och Patrik Olsson. Men resten av truppen är intakt och stabil, menar Fredrik Eriksmo, och har dessutom fått god förstärkning i nytillskotten Andreas Svanberg och Sebastian Möörk.

– Det finns ett väldigt bra ”go” i laget nu. Vi längtar efter att komma i gång och tror att det kan gå jättebra.

– Sunne har en lång tradition av division 1- hockey. Att vi inte är där nu beror inte på sportsliga motgångar utan ekonomiska aspekter.

Tränarlyft

Det är en framgångsrik föregående säsong som laget har att leva upp till, menar Fredrik Eriksmo.

– Framför allt var vi starka på hemmaplan; det var bara Filipstad som spelade bättre hemma. Vi gick till kvalspel, det är starkt jobbat. Och så fick vi en ny tränare i Mikael Johansson, vilket verkligen var ett lyft för laget. Han är väldigt meriterad och har lång erfarenhet som både tränare och spelare.

Vilka är era största konkurrenter i serien?

– Det är nog IFK Munkfors 2. Även Säffle HC och Kristinehamns HT har hållit väldigt jämna steg med oss under föregående säsong.

Om du skulle ge dig på en gissning; hur kommer ni att placera er i serien?

– Då vågar jag nog tippa på att vi kommer tvåa.

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.