2015-10-06 06:00

2015-10-06 11:01

Sunne femma i division två

SUNNE: Kil kammade hem hela serien

I söndags kördes den sjunde och sista deltävlingen i division två norra. Sunne MX slutade femma och lyckades därmed uppfylla säsongens mål, att hänga kvar i serien.
– Pôjkera har gjort bra ifrån sig, konstaterar tränaren Niklas Carlbäck.

Åtta deltagare kör i Sunne MX division två-lag, och totalt tretton åkare har deltagit någon gång under säsongen, där den äldsta är drygt femtio och den yngsta är sexton år. Under säsongen körs sju deltävlingar hos de deltagande klubbarna Karlsborg, Kil, Falköping, Hallsberg, Karlskoga/Degerfors, Kristinehamn med avslutning på Sunne MX hemmabana Flyåsenbanan i Höjen i söndags. Inför sista deltävlingen låg Sunne och två andra lag på samma poäng, och det fanns risk att de skulle ramla ur serien. Men Sunneförarna fixade det. Efter att ha kört två kvalheat visade det sig att fyra åkare kvalificerat sig till A-finalen, något som är viktigt eftersom det gäller att samla så många poäng som möjligt. A-finalen körs nämligen två gånger medan B-finalen bara en.

I A-finalen blev Viktor Hergén Ekengren sjua, Marcus Nilsson 21:a, Gustaf Aspegren 27:a och André Carlbäck 29:a. I B-finalen vann Per-Tony Rudberg. Stefan Björk blev fyra, Viktor Henriksson sexa medan Daniel Olsson slutade på artonde plats.

– Bra gjort, med tanke på att det är många duktiga åkare med, konstaterar Niklas Carlbäck som vill nämna två åkare som gjort bra insatser under året.

– Viktor Hergén Ekengren och Marcus Nilsson har varit säkra och kört bra hela säsongen.

Kils MK MC vann serien före Falköping och Hallsberg.

Åtta deltagare kör i Sunne MX division två-lag, och totalt tretton åkare har deltagit någon gång under säsongen, där den äldsta är drygt femtio och den yngsta är sexton år. Under säsongen körs sju deltävlingar hos de deltagande klubbarna Karlsborg, Kil, Falköping, Hallsberg, Karlskoga/Degerfors, Kristinehamn med avslutning på Sunne MX hemmabana Flyåsenbanan i Höjen i söndags. Inför sista deltävlingen låg Sunne och två andra lag på samma poäng, och det fanns risk att de skulle ramla ur serien. Men Sunneförarna fixade det. Efter att ha kört två kvalheat visade det sig att fyra åkare kvalificerat sig till A-finalen, något som är viktigt eftersom det gäller att samla så många poäng som möjligt. A-finalen körs nämligen två gånger medan B-finalen bara en.

I A-finalen blev Viktor Hergén Ekengren sjua, Marcus Nilsson 21:a, Gustaf Aspegren 27:a och André Carlbäck 29:a. I B-finalen vann Per-Tony Rudberg. Stefan Björk blev fyra, Viktor Henriksson sexa medan Daniel Olsson slutade på artonde plats.

– Bra gjort, med tanke på att det är många duktiga åkare med, konstaterar Niklas Carlbäck som vill nämna två åkare som gjort bra insatser under året.

– Viktor Hergén Ekengren och Marcus Nilsson har varit säkra och kört bra hela säsongen.

Kils MK MC vann serien före Falköping och Hallsberg.