2015-09-29 08:55

2015-09-29 08:55

Emtarna säkrade kontraktet i sexan

FOTBOLL: Vann sista matchen

Emtarna vann säsongens sista match med 4–1 när de spelade mot Rännberg hemma på Prästbols IP.
Därmed säkrade de kontraktet i division sex.
– Alla var förstås jätteglada. Det var nästan som att vi klättrat en division, berättar tränaren Lars-Erik Enocksson.

Emtarna låg sist i division sex inför säsongens allra sista match. För att säkra platsen i serien inför kommande säsong var de tvungna att vinna mot Rännberg. Och inte nog med det. De var dessutom beroende av att Ämterviks FF vann mot IFK Edebäck-Uddeholm för att klättra en placering och därmed hamna ovanför nedflyttningsstrecket. Och så blev det. Allting gick Emtarnas väg denna dag och tränaren Lars-Erik Enocksson är förstås mer än nöjd.

– Vi får väl rikta ett stort tack till ÄFF som hjälpte oss.

Första målet i helgens match gjorde Emtarnas Tommie Hilmersson 25 minuter in i första halvlek.

Kändes tryggt

Det utökade David Selander till 2–0 ett par minuter senare. – När Johan Petersson gjorde 3–0 en kvart in i andra halvlek kände vi att vi skulle fixa detta. ÄFF spelade sin match samtidigt och när vi hörde att de ledde med 3–21 kändes det ganska tryggt, berättar Lars-Erik Enocksson som ger ett plus till två spelare på plan.

– Tommie Hilmersson dominerade på planen. Och Erik Eriksson som vaktade målet gjorde inte ett misstag.

Emtarna låg sist i division sex inför säsongens allra sista match. För att säkra platsen i serien inför kommande säsong var de tvungna att vinna mot Rännberg. Och inte nog med det. De var dessutom beroende av att Ämterviks FF vann mot IFK Edebäck-Uddeholm för att klättra en placering och därmed hamna ovanför nedflyttningsstrecket. Och så blev det. Allting gick Emtarnas väg denna dag och tränaren Lars-Erik Enocksson är förstås mer än nöjd.

– Vi får väl rikta ett stort tack till ÄFF som hjälpte oss.

Första målet i helgens match gjorde Emtarnas Tommie Hilmersson 25 minuter in i första halvlek.

Kändes tryggt

Det utökade David Selander till 2–0 ett par minuter senare. – När Johan Petersson gjorde 3–0 en kvart in i andra halvlek kände vi att vi skulle fixa detta. ÄFF spelade sin match samtidigt och när vi hörde att de ledde med 3–21 kändes det ganska tryggt, berättar Lars-Erik Enocksson som ger ett plus till två spelare på plan.

– Tommie Hilmersson dominerade på planen. Och Erik Eriksson som vaktade målet gjorde inte ett misstag.