2015-09-29 08:44

2015-09-29 08:44

Dramatiskt värre när IFK Sunne vann

FOTBOLL: Oerhört betydelsefullt segermål på övertid

En effektiv soloräd med 20 sekunder kvar kan visa sig vara det som räddar kvar IFK Sunne i division 3 Västra Svealand.
– Målet var oerhört viktigt, konstaterar tränaren Stefan Persson.

Efter att Säffle FF haft ett litet spelövertag och bland annat satt en straff i ribban vände Sunne matchbilden och kunde gå till halvtidsvila med 1–0, inprickat av Rasmus Karlsson efter 32 minuter. Hemmalaget såg ut att gå mot seger, men Säffle satte allt på ett kort och belönades med en kvittering som Joachim Broström ordnade efter en i hörna matchminut 91.

Med en och en halv minut kvar av stopptiden valde Sunne att flytta upp laget radikalt för att nå den där åtråvärda segern – vilket man gjorde efter André Holgårds solomål.

– Han gör det otroligt bra. Och vilket otroligt viktigt mål det var. En riktig häftig känsla, säger Stefan Persson.

Nu har IFK Sunne avgörandet kring förnyat division 3-kontrakt i egna händer.

– Men läget är riktigt svårt. Vi har två poäng tillgodo på både Yxhult och Villastaden men båda har lättare sistamatcher än vi som på bortaplan möter FBK som har chans på andraplatsen. Det blir tufft, men vi kommer att ge allt och lite till, lovar Stefan Persson.

Mål, Sunne: Rasmus Karlsson, André Holgård, Säffle: Joachim Broström.

Efter att Säffle FF haft ett litet spelövertag och bland annat satt en straff i ribban vände Sunne matchbilden och kunde gå till halvtidsvila med 1–0, inprickat av Rasmus Karlsson efter 32 minuter. Hemmalaget såg ut att gå mot seger, men Säffle satte allt på ett kort och belönades med en kvittering som Joachim Broström ordnade efter en i hörna matchminut 91.

Med en och en halv minut kvar av stopptiden valde Sunne att flytta upp laget radikalt för att nå den där åtråvärda segern – vilket man gjorde efter André Holgårds solomål.

– Han gör det otroligt bra. Och vilket otroligt viktigt mål det var. En riktig häftig känsla, säger Stefan Persson.

Nu har IFK Sunne avgörandet kring förnyat division 3-kontrakt i egna händer.

– Men läget är riktigt svårt. Vi har två poäng tillgodo på både Yxhult och Villastaden men båda har lättare sistamatcher än vi som på bortaplan möter FBK som har chans på andraplatsen. Det blir tufft, men vi kommer att ge allt och lite till, lovar Stefan Persson.

Mål, Sunne: Rasmus Karlsson, André Holgård, Säffle: Joachim Broström.