2015-09-29 06:00

2015-09-29 08:44

Damerna föll stort i premiären

Sunne IBK-BKI Sunnanå 0–7

Sunnes damer hade svårt att leda sitt spel framåt i seriepremiären borta mot Sunnanå. Målen rann i väg, trots upphämtning i slutet av matchen.
– Det var helt enkelt inte vår dag, säger tränaren Emelie Johansson.

Första matchen i division III blev en tillplattad tillställning för damlag. Motståndet var Sunnanå borta och de blev ingen lätt uppgift. Efter 5.52 kom det första målet genom Sunnanås Isabelle Nyberg och sedan rann siffrorna i väg. Sunne IBK fick fyra mål i baken innan slutsignalen ljöd i första perioden.

– De hade ett mycket högre tempo och det hängde vi inte med ifrån början. Vi försökte hänga på men det gick inte, säger tränaren Emelie Johansson.

I andra perioden lyfte sig Sunnes damer, fick mer fart under fötterna och bättre försvarsspel. Chanserna fanns där och det flera gånger med bland andra Clara Hagelin som hade tre riktigt bra chanser att spräcka Sunnanås nolla. Trots detta blev det två baklängesmål.

– Om vi hängde med huvudena de första 20 minuterna tycker jag att vi kom igen i andra perioden, men var inte vår dag helt enkelt.

I sista perioden satte Sunnanå sitt sjunde mål.

– Vi var ännu bättre i sista, synd att skulle rinna i väg så i början.

Första matchen i division III blev en tillplattad tillställning för damlag. Motståndet var Sunnanå borta och de blev ingen lätt uppgift. Efter 5.52 kom det första målet genom Sunnanås Isabelle Nyberg och sedan rann siffrorna i väg. Sunne IBK fick fyra mål i baken innan slutsignalen ljöd i första perioden.

– De hade ett mycket högre tempo och det hängde vi inte med ifrån början. Vi försökte hänga på men det gick inte, säger tränaren Emelie Johansson.

I andra perioden lyfte sig Sunnes damer, fick mer fart under fötterna och bättre försvarsspel. Chanserna fanns där och det flera gånger med bland andra Clara Hagelin som hade tre riktigt bra chanser att spräcka Sunnanås nolla. Trots detta blev det två baklängesmål.

– Om vi hängde med huvudena de första 20 minuterna tycker jag att vi kom igen i andra perioden, men var inte vår dag helt enkelt.

I sista perioden satte Sunnanå sitt sjunde mål.

– Vi var ännu bättre i sista, synd att skulle rinna i väg så i början.