2015-09-08 06:00

2015-09-08 06:00

Lysvik skrällde stort

DIV 5: "Grums hade en såsig inställning"

Det var lite utav en Davids kamp mot Goliat när Lysviks IF mötte Grums IK på hemmaplan i lördags. Trots att Lysvik ligger långt ner i serien vann de över serietvåan med 2–0 i hällregnet.
– Jag får väl kanske dänga av den gamla klyschan att det var ett sådant här fall där viljan slog klassen, säger Per Nilsson, tränare för Lysviks IF.

Kvalplatsen uppåt mötte kvalplatsen neråt. I en match som egentligen bjöd på ganska jämnt spel men som huvudsakligen leddes av motståndaren var det uppstickaren som tog hem spelet med 2–0.

– Det var en seger som jag tror överraskade många spelare, säger Per Nilsson.

Vann närkamper

Grums IK är i serietoppen och kända för att vara hårda motstående. Trots att de inte var full styrka dominerade Grums också matchen i första halvlek, med mer bollförande och spelledning. Men det hindrade inte Lysvik i från att knappa in.

– Det var framför allt Hampus Ueltzhöfer och målvakten Adam Modén som redde ut det. Vi vann i princip alla närkamper, säger Per Nilsson.

Nytt självförtroende

Nio minuter in i andra halvlek gjorde Victor Östergren Ujvary i Lysviks IF matchens första mål. Tretton minuter senare följdes det av Jonas Henrikssons mål, som blev det sista för matchen. Resultatet överraskade många; samtidigt menar Per Nilsson att man redan i omklädningsrummet såg en helt annan attityd hos Lysvik än hos Grums.

– Det syntes att Grums hade en såsig inställning och flera av deras spetsspelare var borta för dagen. Sedan är vi bra på hemmaplan och jag tror att den senaste tidens resultat har gett många ett nytt självförtroende.

Är det någon spelare som förtjänar en särskild eloge?

– Adam Modén gjorde ett stabilt intryck i mål, och Jonas Henriksson var väldigt bra i sina insatser även utöver målet som han gjorde. Men hela laget gjorde en bra insats.

Avgörande match

Nästa match blir på lördag och mot Årjäng på bortaplan.

– Det är en avgörande match som vi har sett fram emot länge. Vi ligger sex poäng före Årjäng och vinner vi den här matchen kan vi inte åka direkt ur serien. Men då är det ett måste att vi klarar den här matchen.

Kvalplatsen uppåt mötte kvalplatsen neråt. I en match som egentligen bjöd på ganska jämnt spel men som huvudsakligen leddes av motståndaren var det uppstickaren som tog hem spelet med 2–0.

– Det var en seger som jag tror överraskade många spelare, säger Per Nilsson.

Vann närkamper

Grums IK är i serietoppen och kända för att vara hårda motstående. Trots att de inte var full styrka dominerade Grums också matchen i första halvlek, med mer bollförande och spelledning. Men det hindrade inte Lysvik i från att knappa in.

– Det var framför allt Hampus Ueltzhöfer och målvakten Adam Modén som redde ut det. Vi vann i princip alla närkamper, säger Per Nilsson.

Nytt självförtroende

Nio minuter in i andra halvlek gjorde Victor Östergren Ujvary i Lysviks IF matchens första mål. Tretton minuter senare följdes det av Jonas Henrikssons mål, som blev det sista för matchen. Resultatet överraskade många; samtidigt menar Per Nilsson att man redan i omklädningsrummet såg en helt annan attityd hos Lysvik än hos Grums.

– Det syntes att Grums hade en såsig inställning och flera av deras spetsspelare var borta för dagen. Sedan är vi bra på hemmaplan och jag tror att den senaste tidens resultat har gett många ett nytt självförtroende.

Är det någon spelare som förtjänar en särskild eloge?

– Adam Modén gjorde ett stabilt intryck i mål, och Jonas Henriksson var väldigt bra i sina insatser även utöver målet som han gjorde. Men hela laget gjorde en bra insats.

Avgörande match

Nästa match blir på lördag och mot Årjäng på bortaplan.

– Det är en avgörande match som vi har sett fram emot länge. Vi ligger sex poäng före Årjäng och vinner vi den här matchen kan vi inte åka direkt ur serien. Men då är det ett måste att vi klarar den här matchen.