2015-06-30 09:23

2015-06-30 09:23

Arrangören: "Man är allt stolt när det går i mål"

SUNNE: IFK Sunne nöjda efter lyckad fotbollshelg

Glada barn, nöjda tränare, massor av lag och ett regn som inväntade sista matchen. Allt föll på plats under Vattenlandet Cup i helgen. Maria Henriksson, kanslist på arrangerande IFK Sunne, kan inte vara mer nöjd.
– Det var så mycket folk – riktigt, riktigt kul.

Vattenlandet Cup är en tradition som i helgen spelades för nionde gången. Men nytt för i år var att man valt att spela med sjumannalag. Det visade sig vara ett bra koncept, då spelplanerna blev mindre, fler matcher kunde hållas i gång samtidigt och fler lag kunde vara med.

– Det var cirka 750 spelare fördelade på 54 lag, varav 48 utifrån, berättar Maria Henriksson.

Delad publik

Att det var Inge Bråten Memorial samma helg verkar inte ha varit något problem, snarare tvärtom. Över tusentalet var på plats under cupen.

– De var hos oss på förmiddagen och på rullskidorna på eftermiddagen, så jag tror att det var ett perfekt upplägg för alla.

Nio pallpriser

De yngsta lagen var inte med i prisutdelningen, så det var bara tre klasser som deltog i prispallen. I klass Flickor -03 vann Töcksfors IF, följt av Skotteruds IL på en andraplats och IFK Munkfors på bronset. I klass Pojkar - 02 vann Eidskog Fotball, följt av Gullspångs IF och Strange Sportklubb. I klassen Pojkar - 03 vann Norrstrands IF Lag 2, följt av Norrstrands IF lag 1 och Camping K – ett ”hopplock av spelare på campingen”. Det enda Sunnelag som tävlade om en plats på prispallen var IFK Sunnes Pojkar – 02, som vann B-finalen i sin klass och hamnade totalt på en fjärdeplats.

Stolthet

Vattenlandet Cup betyder väldigt mycket för IFK Sunne.

– Det är ett pengatillskott och det känns roligt att visa att den här lilla klubben faktiskt kan arrangera en rätt stor cup. Då är man allt lite stolt när det går i mål.

Vattenlandet Cup är en tradition som i helgen spelades för nionde gången. Men nytt för i år var att man valt att spela med sjumannalag. Det visade sig vara ett bra koncept, då spelplanerna blev mindre, fler matcher kunde hållas i gång samtidigt och fler lag kunde vara med.

– Det var cirka 750 spelare fördelade på 54 lag, varav 48 utifrån, berättar Maria Henriksson.

Delad publik

Att det var Inge Bråten Memorial samma helg verkar inte ha varit något problem, snarare tvärtom. Över tusentalet var på plats under cupen.

– De var hos oss på förmiddagen och på rullskidorna på eftermiddagen, så jag tror att det var ett perfekt upplägg för alla.

Nio pallpriser

De yngsta lagen var inte med i prisutdelningen, så det var bara tre klasser som deltog i prispallen. I klass Flickor -03 vann Töcksfors IF, följt av Skotteruds IL på en andraplats och IFK Munkfors på bronset. I klass Pojkar - 02 vann Eidskog Fotball, följt av Gullspångs IF och Strange Sportklubb. I klassen Pojkar - 03 vann Norrstrands IF Lag 2, följt av Norrstrands IF lag 1 och Camping K – ett ”hopplock av spelare på campingen”. Det enda Sunnelag som tävlade om en plats på prispallen var IFK Sunnes Pojkar – 02, som vann B-finalen i sin klass och hamnade totalt på en fjärdeplats.

Stolthet

Vattenlandet Cup betyder väldigt mycket för IFK Sunne.

– Det är ett pengatillskott och det känns roligt att visa att den här lilla klubben faktiskt kan arrangera en rätt stor cup. Då är man allt lite stolt när det går i mål.